Prohibeixen el bany en tres platges de Vilanova perquè hi veuen un tauró

Dos banyistes i un socorrista van identificar l'aleta d'una tintorera a uns 70 metres de la costa

Els fets van passar cap a dos quarts de dues del migdia, quan un banyista va requerir el servei dels socorristes que hi havia a la platja en aquell moment, perquè havia vist l'aleta d'un tauró. Com que el banyista estava en estat de xoc, un dels socorristes que hi havia de guàrdia en aquell moment va anar fins al punt de la platja que ell mateix li va indicar i va confirmar que es tractava d'una aleta d'uns vint centímetres. Davant de la situació, l'Ajuntament i el servei de Salvament Marítim van decidir tancar la platja de Ribes Roges –on havien vist el tauró– i les d'Adarró i Sant Gervasi. Els especialistes del CRAMC es van traslladar a Vilanova, i després de rastrejar la zona van assegurar que no hi hagi indicis que hi hagués cap tauró. Tanmateix, Salvament Marítim també va fer una revisió ocular de la platja afectada i, més tard, va ser una unitat dels Mossos d'Esquadra, que van confirmar la versió del CRAMC. Segons els especialistes, per la descripció que en van fer els banyistes i el socorrista que el van veure, es podria tractar d'una tintorera d'entre 1,5 i 2 metres. Aquest tauró podria haver-se apropat a la costa –a uns 70 metres– seguint un banc de peixos. Els especialistes asseguren que no es tracta d'una espècie violenta, tot i que habitualment es mou en aigües més profundes. L'Ajuntament va mantenir la prohibició del bany a les tres platges durant tota la tarda i la nit d'ahir, i és previst que avui es recuperi la normalitat. Durant tota la tarda, patrulles de la Policia Local van vigilar la zona per assegurar-se que els banyistes fessin cas de la bandera vermella. A més, des del centre de Salvament Marítim s'emetien missatges d'advertiment cada mitja hora aproximadament per informar els banyistes dels motius de la prohibició.

Dos anys després del «Miracle»

C.M

Precisament el dia 22 d'aquest mes va fer dos anys de la mort del tauró gris femella que van rescatar a la platja del Miracle de Tarragona i que va acabar assumint aquest nom després d'haver estat durant dies a la zona i finalment acabar agredit pels curiosos. Just després del rescat i la mort d'aquell tauró gris, també van haver de tancar les platges de Vilanova al bany perquè un banyista va assegurar que havia vist un tauró. En aquell moment, a Vilanova hi havia la regidora Encarna Grifell d'alcaldessa accidental. Ahir Grifell es va trobar amb la mateixa situació i va explicar que si no hi havia indicis en tota la tarda i tota la nit, avui al matí es tornaria a permetre el bany. Precisament fa un mes l'Ajuntament del Vendrell va prohibir el bany a les tres platges del municipi, després que una nena d'onze anys va resultar ferida en un peu a causa de la mossegada d'un tallahams, a la platja de Sant Salvador. En un primer moment, la mossegada –que va provocar a la nena un tall de sis centímetres– va fer pensar als banyistes que es podia tractar d'un tauró, ja que poques hores abans s'havia localitzat una tintorera a la zona de la Pineda. Els especialistes del CRAMC van determinar que la mossegada no era de cap tauró sinó d'un peix conegut entre els pescadors per la força que té a la mandíbula i per la seva agressivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.