El pla d'usos de la Devesa de Girona preveu canvis en el mercat i les Fires

L'equip de govern vol debatre amb marxants i firaires la millor solució i decidir-ho amb consens

En la tornada de vacances l'equip de govern tindrà sobre la taula les darreres decisions sobre el pla d'usos de la Devesa i les negociacions amb els col·lectius afectats. La voluntat és que l'espai entre el rellotge i el passeig de la Sardana sigui especialment protegit, ja que és on es concentra més massa forestal del gran parc urbà.

Per aquest motiu, una de les possibilitats és que el mercat ocupi més el sector des del passeig cap a la Fira i s'hi mantingui durant tot l'any. De fet, en un dels tallers del procés participatiu els mitjans van apuntar aquesta possibilitat com una de les més idònies. Una de les qüestions que s'analitzen és la possibilitat de millorar el paviment amb un terra més compactat que l'actual. En tot cas, el govern tripartit vol que la decisió final sigui compartida amb els marxants.

Pel que fa a les Fires, podrien experimentar alguna modificació i es podrien aprofitar zones com ara els camps de futbol existents per situar-hi algunes de les grans atraccions i reduir l'impacte. Malgrat tot, el tripartit és conscient que les Fires suposen l'ocupació de l'espai durant uns deu dies i que la Devesa és un lloc cèntric de la ciutat i no s'ha plantejat portar les atraccions en un altre punt de la ciutat, entre altres coses perquè no hi ha alternatives viables que convencin.

Nou concurs per a veles

Les veles de la Devesa han continuat aquesta temporada al mateix lloc gràcies a la pròrroga, però això pot canviar l'estiu que ve, quan ja s'haurà resolt el nou concurs. Les veles són en una zona que es vol protegir de manera especial i s'optaria per modificar el lloc. També amb Fira de Girona caldrà negociar si se circumscriuen les seves activitats a la zona del Camp de Mart i s'alliberen així activitats que fins ara es feien dins de la zona arbrada.

Un any després del procés participatiu

Les previsions eren que com a molt a la primavera estigués aprovat el pla d'usos de la Devesa, que ha de servir per regular els futurs usos i ordenar les 40 hectàrees del parc. Gairebé al començament del tercer trimestre i més d'un any després que es tanqués el procés participatiu, el pla d'usos encara s'ha de definir i no té data d'aprovació. Fins i tot la partida que es va reservar en el pressupost d'aquest any queda pendent si el pla d'usos no s'aprova abans de finals d'any. La voluntat és que en una primera intervenció es pugui ordenar i renovar el mobiliari urbà, treure transformadors elèctrics i situar alguna font més en diversos espais del parc. També es planteja naturalitzar el vial perimetral i afavorir que la Devesa s'obri cap al riu Ter, en un estil semblant al que es va fer a l'altre costat de riba amb el costat del pavelló de Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.