Campanya a Sant Pere de Ribes per fomentar el reciclatge i fer reduir els 2 milions anuals que costa la brossa

Un grup d'educadors recorre el municipi per informar de la recollida orgànica

«La gent està cada cop més conscienciada», explica Eduardo Fleta, un dels informadors que participa en la campanya que fa uns dies ha posat en marxa l'Ajuntament. Segons Fleta, la iniciativa, a mode de «recordatori», contribueix al fet que ciutadans que havien oblidat fer la recollida orgànica en recuperin l'hàbit i tornin a fer els deures. «És una campanya molt personal; es fa molt d'èmfasi en la recollida orgànica i també incideix en el fet que hi ha altres fraccions i que aquestes matèries també s'han de reciclar», apunta Abigail Garrido, regidora d'Espai Públic, Edificis Municipals i Desenvolupament Urbà (PSC).

Els informadors porten a casa dels ciutadans un díptic amb el lema Recollida orgànica, tots hi guanyem, que recorda quins tipus de matèries són orgàniques i la manera com s'ha de realitzar el reciclatge; a més, els educadors ambientals reparteixen un paquet de bosses d'escombraries compostables i un altre d'adob per a les plantes, i regalen un petit cubell decoratiu de fracció orgànica perquè la ciutadania tingui present la recollida.

La campanya té el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf i l'Agència de Residus de Catalunya. El consistori demana a la ciutadania «que s'involucri», segons ha explicat Garrido. «La solució a aquest problema l'hem de trobar entre tots», explica la regidora, que assegura que al municipi «s'estan fent els deures, però no amb la celeritat suficient». Abigail Garrido destaca que si la separació de la brossa orgànica es fes correctament a casa això suposaria fins a un 50% del total dels residus.

Nou anys fent recollida

Sant Pere de Ribes va iniciar la recollida dels residus orgànics l'any 2000. Llavors es van obtenir 475 tones de matèria orgànica; el 2008, van ser 1090. «S'ha anat augmentant d'una manera progressiva. Sabem que això és un esforç», apunta la regidora de Desenvolupament Urbà, que «encoratja» els ciutadans que realitzen correctament el reciclatge a continuar fent aquesta tasca. Amb motiu de la campanya, l'Ajuntament ha habilitat un espai a la deixalleria municipal perquè els ciutadans que ho desitgin vagin a recollir gratuïtament adob elaborat amb matèria orgànica. La necessitat de lliurar als llocs adients paper i cartró, vidre, envasos, medicaments, piles o mobles i electrodomèstics és una altra dels recordatoris de la campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.