Amplien les instal·lacions del Parc Natural dels Ports a la Sénia i Alfara de Carles

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha ampliat les instal·lacions del Parc Natural dels Ports, un parc que, segons el director dels serveis territorials de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno, encara està «en fase de consolidació». En aquest sentit, s'ha muntat una exposició audiovisual en una sala de 110 metres quadrats al Centre d'Interpretació de la Sénia dedicada a la vida als Ports. Concretament s'han instal·lat set pantalles interactives que mostren la flora i la fauna dels Ports, amb imatges espectaculars del paisatge nevat, dels voltors i les cabres salvatges. «Suposa un canvi en el concepte clàssic d'exposició i sense canviar res de la infraestructura podem modificar-ne els continguts», va assenyalar el director del Parc Natural dels Ports, Rafel Balada. L'exposició es complementarà amb treballs didàctics dirigits tant a alumnes de primària com de secundària, amb l'objectiu que durant el curs escolar el parc natural incremente el nombre de visites. «Les sortides extraescolars a zones properes poden guanyar pes en temps de crisi», va dir la directora dels serveis territorials d'Educació a l'Ebre, Marian Rojas.

Alberg a Alfara

A més de l'exposició que s'ha obert a la Sénia, el Parc Natural dels Ports disposarà aviat d'un nou edifici a Alfara de Carles. «Es tracta d'una població que té pràcticament tot el seu terme dintre el parc natural i calia fer-hi una actuació específica», va manifestar Gimeno. Així, s'ha construït un edifici de nova planta preparat per acollir activitats d'educació ambiental i amb espai per a 40 persones en habitacions amb lliteres de quatre i vuit persones, menjador i cuina. També té un laboratori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.