Medi ambient

Comencen les captures de peixos exòtics de l'entorn de l'estany de Banyoles

Prop de dos mil exemplars de carpa i milers de peixos d'altres espècies exòtiques, principalment gambúsies, s'han capturat en els últims dies a la llacuna d'en Margarit, situada a l'entorn de l'estany de Banyoles. L'operació ha estat organitzada per l'associació naturalista Limnos i el Consorci de l'Estany, amb la col·laboració de l'Institut d'Ecologia Aquàtica de la UdG, l'empresa Sorelló i l'obra social de Caixa Catalunya. La captura ha estat una iniciativa prèvia a la posada en pràctica, a partir de l'any que ve, del projecte d'eliminació de les espècies foranes que dominen l'estany i els estanyols de l'entorn, i que es finançarà amb recursos de la Unió Europea. Els encarregats de les captures han estat 52 persones (14 d'elles, mainada), pertanyents al voluntariat de Limnos, així com personal del consorci i de les entitats col·laboradores, que han utilitzat salabres, pesca elèctrica i xarxes,

Junt amb els exòtics, es van pescar alguns exemplars d'espècies autòctones, com ara bagres i un barb de muntanya, que es van retornar a una riera. Per la seva banda, les carpes es van sacrificar i es destinaran a menjar per a les cigonyes, unes aus que s'està mirant de reintroduir a la zona. Ara la llacuna no conté cap peix, i per tant, està a punt per a la reintroducció d'espècies autòctones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.