Quatre-centes bicicletes de lloguer circularan per alguns pobles de l'Horta

La mancomunitat posa en marxa un sistema de bicis a Alaquàs, Aldaia, Quart de Poblet i Xirivella

D'ací a poc, unes quatre-centes bicicletes podran ser utilitzades pels veïnats d'Aldaia, Quart de Poblet, Alaquàs i Xirivella. Es tracta d'una iniciativa de la Mancomunitat de Municipis de l'Horta Sud, que es posa en marxa dins el marc del Pla Director de la Mobilitat Ciclista de la zona.

La iniciativa té una inversió de 391.000 euros i comporta la creació d'un sistema de transport individualitzat per mitjà de bicicletes de lloguer d'ús públic. Aquesta xifra inclou la construcció de bancades per a les bicicletes i el seu manteniment durant tres anys.

Per a posar en marxa aquest projecte, la Mancomunitat compta amb una subvenció de l'Agència Valenciana de l'Energia, que finançarà el 62,5% del programa, mentre que l'altre 37,5% del total de la inversió necessària serà assumit pels quatre ajuntaments que trauran profit d'aquest sistema de transport.

Amb la posada en funcionament d'aquest projecte, la Mancomunitat aconsegueix un doble objectiu. Per un costat, millora els canals de comunicació entre aquestes quatre localitats amb una mobilitat diària complexa i nombrosa i, per una altra banda, contribueix a la implantació d'un sistema de transport ecològic i respectuós amb el medi ambient.

L'Horta Sud compta amb una infraestructura inicial de carril bici de més de 23 quilòmetres, un punt de partida que facilitarà la utilització d'aquest mitjà de transport alternatiu. És així com, amb aquest projecte, la Mancomunitat esdevé una de les entitats principals a nivell de demarcació, que fomenta la mobilitat i el desenvolupament sostenible.

Cal destacar que, altres pobles d ela comarca, com és el cas de Catarroja i Picanya, ja disposen d'aquest sistema de lloguer de bicicletes, mentre que altres, com Torrent, han elaborat un pla per a implantar també el mateix sistema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.