catalunya

La Generalitat alerta de la possibilitat que avui hi hagi tornados a la costa

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va informar ahir de l'arribada d'una depressió en altura des del centre de la península Ibèrica cap a Catalunya que provocarà pluges arreu del país i que tindrà el seu punt àlgid entre dijous a la tarda i divendres al matí i amb més intensitat al litoral i al prelitoral de les demarcacions de Barcelona i Tarragona. De fet, la previsió apunta que, fins i tot, hi ha la possibilitat que avui a la nit es pugui formar alguna mànega o algun tornado. A més, si bé és previst que sigui més destacable la intensitat de la pluja que la seva acumulació, al llarg de tot l'episodi de pluges es poden arribar a acumular quantitats pròximes als 100 litres per metre quadrat.

Per aquest motiu, el SMC ha emès un avís de situació de risc per pluja perquè es poden acumular fins a 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts. Per avui, dijous, les pluges més importants s'esperen a les comarques litorals de Barcelona i Tarragona i, sobretot, a partir de les dues de la tarda. Conforme passin les hores, les precipitacions aniran viatjant cap al nord i, de fet, divendres afectaran més les comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.