L'Altraveu demanarà al ple que es faciliti l'admissió d'uralita a la deixalleria municipal de Castellar

El grup municipal de L'Altraveu presentarà una proposta en el pròxim ple de Castellar per tal que s'estableixin els protocols necessaris que facilitin l'admissió d'uralita a la deixalleria municipal. Segons la formació, al punt de recollida de la vila demanen que tota aquella persona que hi porta uralita se la torni a emportar a casa, i que l'emboliqui amb paper de film transparent perquè no hi ha la possibilitat d'embalatge a la mateixa deixalleria. I al Punt Blau de Sabadell l'operació encara és més complexa, ja que no l'admeten de cap manera, i remeten al telèfon d'una empresa especialitzada a la qual s'han de pagar les despeses. L'Altraveu creu que això passa perquè Castellar no forma part de l'àrea metropolitana de Barcelona, i posa com a exemple les facilitats que hi ha a Cerdanyola.

La formació recorda que la uralita conté amiant, «que és perillós per a la salut i pot provocar greus malalties a causa del contacte amb la seva pols. Així ho adverteix l'OMS, i a Europa ja fa anys que van prohibir aquest element en la construcció».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.