El govern de Cubelles parlarà amb l'oposició del trasllat de la tèrmica quan el projecte tingui «garanties»

El PSC i ERC defensen la seva transparència en les negociacions amb Endesa

L'aparició de declaracions del govern de Cubelles als mitjans de comunicació sobre les trobades entre l'Ajuntament i Endesa per intentar acordar el trasllat de la tèrmica exemplifiquen la claredat de l'equip de govern, segons el PSC i ERC. «Em sorprèn, i trobo d'un mal gust increïble, que es digui que nosaltres no som clars», va assegurar l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, ahir, en una roda de premsa. El PSC i ERC –CiU no va poder assistir-hi– van voler negar així les acusacions d'ICV, que retreu a l'equip de govern que amagui les diferents trobades que ha mantingut amb els responsables de la central perquè aquesta es traslladi a una altra zona del municipi, al costat de la C-32.

«Res d'especial»

Segons l'equip de govern, el fet que no hi hagi hagut «res d'especial a explicar» és el motiu pel qual no s'ha convocat cap reunió de la comissió d'estudi sobre la central tèrmica, creada al març. «Si no es té res, i no hi ha res a decidir, la comissió no té cap sentit», va assegurar el regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel López (PSC).

L'equip de govern defensa que les negociacions formen part de l'«esforç» de l'Ajuntament per aconseguir «millorar la situació» de la tèrmica en una zona que no estigui envoltada d'habitatges, com passa ara. «Estem mantenint negociacions. No hi ha res més que unes converses, que poden acabar en un acord o no», va dir López. El regidor va assegurar que des de l'última reunió amb Endesa, celebrada al juny, l'equip de govern no ha rebut cap resposta d'Endesa. «El que esperem és tenir un mínim de garanties i de documentació per poder seure a parlar», va afegir-hi l'alcaldessa.

Acusació d'«ocultisme»

El regidor d'ERC, Joan Rodríguez Serra, va assegurar que ha estat l'actual govern el que ha tret a la llum tot el que comporta la central tèrmica del municipi. «L'acusació d'ocultisme no l'entenem», va dir el regidor, que també critica que ICV no hagi contactat amb l'alcaldessa si volia obtenir més informació sobre les negociacions.

La discussió del nou pla general del municipi és un dels exemples que posa el govern a l'hora de defensar la seva «transparència» sobre la tèrmica. Més de 360 ciutadans han participat en el debat, en què un dels temes tractats ha estat el futur de la central; tant a través de tallers com de correus electrònics, els ciutadans han pogut fer arribar a l'equip de govern les opinions sobre la tèrmica. Així, segons el govern, la central tèrmica serà un dels temes que es tractarà en la propera sessió informativa oberta a la ciutadania sobre el pla general que l'Ajuntament convocarà a l'octubre.

Desavinences amb Cunit

El govern de Cunit (PSC i PP) no ha demanat cap informació sobre el trasllat de la tèrmica al govern de Cubelles, segons Maria Lluïsa Romero, que va assegurar que hauria donat explicacions al municipi sobre les converses amb Endesa si les hagués sol·licitades. «Nosaltres, com a partit, hem intentat parlar moltes vegades amb el PSC de Cunit i no ho hem aconseguit», va dir el també socialista Miguel Ángel López. El govern cubellenc va dir que l'Ajuntament veí només ha mostrat interès per les contraprestacions econòmiques que implica tenir la central tèrmica situada a Cubelles però a escassa distància del terme municipal de Cunit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.