Resposta massiva al concert de Salvem l'Empordà per protegir la comarca d'infraestructures

Els processos jurídics oberts tenen un cost de 36.000 euros

L'acte es va titular Salveu l'Empordà i van actuar-hi de franc Quimi Portet, Cris Juanico, Blues de Picolat i Pau Alabajos. Aquests artistes es van afegir a una llarga llista de col·laboradors del món musical i teatral que ha tingut la plataforma en els seus set anys d'existència. Un d'ells va ser Pepe Rubianes, a qui ahir a la nit també van voler homenatjar. L'escriptora empordanesa Núria Esponellà hi va posar la literatura amb un text que va fer per a l'ocasió i que va llegir un membre de la Funcional Teatre.

El concert va servir per donar a conèixer els diferents projectes que afecten el paisatge de la comarca i per recollir fons. Els organitzadors van recordar que des de la plataforma s'han aconseguit aturar molts projectes que haurien «destruït part de la comarca», però que això ha suposat un cost per a l'entitat de més de 100.000 euros. Actualment, des de Salvem l'Empordà es treballa en més de 50 expedients i els deutes per assessoraments jurídics són de 36.000 euros. Res, però, frena l'ànim de la plataforma perquè, com va llegir Marta Ball-llosera en el manifest: «Aquesta actitud nostra de denunciar el servilisme a tots nivells la seguirem tenint, perquè, lluny de defallir, cada injustícia ens fa agafar més forces.» En el manifest es van citar els projectes que amenacen el paisatge de l'Empordà. «Són imposats en un desenvolupament de despatx, un desenvolupament que trinxa el territori i que es fa d'esquena als ciutadans», es va llegir. Ahir, però, els ciutadans s'hi van posar de cara per oposar-s'hi.

k

Tot el manifest, a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.