Blanes aprova a corre-cuita el pla de la recollida orgànica, però per executar-lo per en el pròxim mandat

Actualment ja està implantada la recollida al nucli antic i als grans productors

El pla del desplegament de la recollida selectiva de la fracció orgànica s'havia de presentar a Medi Ambient de la Generalitat abans del 9 d'agost. I per fer-ho possible, el govern blanenc va decidir aprovar-lo en junta de govern el 23 de juliol i, tot just dimarts, ratificar-ho al ple.

Aquest fet, com també la idea d'aplicar el pla entre els anys 2011 i 2013, va fer que els principals grups de l'oposició, el PSC i EUiA, que són els que van començar a aplicar el pla el 2003, s'oposessin a donar-hi suport. «Estem a favor de la recollida selectiva, no d'aplicar aquest desgavell», va dir Francesc Martínez (EUiA). I en una línia semblant es va definir el PSC, a través de Judith Llorenç, que també va recordar tota aquesta acceleració dels tràmits per no ser penalitzat amb pagar el doble dels cànons, com marca la llei.

El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), va recordar que quan l'anterior govern va aplicar-ho es va fer amb «l'oposició veïnal», i que en aquest temps la recollida s'ha incrementat considerablement a tots els nivells. «Estem treballant-hi i no ho deixarem de fer», va sentenciar Lillo.

Tot i això, en vista de l'absència d'un regidor de CiU, va ser necessari el vot de qualitat de l'alcalde per poder aprovar el pla de desplegament, que ara caldrà que valori l'Agència de Residus de Catalunya.

Cassà agruparà tres serveis en un de sol

M. BARRERA

L'Ajuntament de Cassà de la Selva aprovarà en el ple de dijous el plec de clàusules per a la contractació, mitjançant concurs, del servei de recollida de les escombraries de rebuig, de l'orgànica i la neteja viària per al període 2010-2018. El consistori ha decidit agrupar els tres serveis en un, amb l'objectiu d'incrementar la freqüència de la neteja viària amb dobles torns de matí, tarda i cap de setmana. Fins ara, la neteja la feia personal de l'Ajuntament en horari de matins. El consistori te previst posar a licitació el servei per un import de 780.000 euros l'any amb IVA inclòs. Pel que fa a la recollida del rebuig, es farà amb la mateixa freqüència, sis dies a la setmana, i de quatre, l'orgànica. El contracte actual acaba a finals d'aquest any. Respecte a la recollida selectiva, la continua fent el Consell Comarcal del Gironès després d'haver ajustat els costos. El servei costa ara a l'Ajuntament 28.000 euros l'any, contra els 36.000 inicials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.