Costes encarregarà de nou el projecte de passeig de la platja Llarga de Tarragona

L'aparcament estarà darrere de la via del tren i es manté la construcció del sender de fusta

El servei de Costes ha resolt posar el comptador a zero i començar de cap i de nou el projecte de passeig de la platja Llarga. Carme Crespo va detallar que els serveis tècnics de la seva àrea i els de Costes han treballat coordinadament per fer compatibles el projecte aprovat i les esmenes presentades per convertir-lo en un «projecte respectuós i ordenat» en lloc de ser «un passeig». Finalment, però, Costes encarregarà la redacció d'un altre projecte, amb la qual cosa comença de nou tot el procés administratiu. Crespo va afirmar sentir-se contenta per la decisió, sobretot tenint en compte que «per a una administració és complex arribar fins a aquest punt» i que el govern tarragoní tenia clar que «no es volia una altra platja del Miracle», amb referència al passeig marítim.

Aparcaments darrere les vies.

El punt més substancial que es preveu en el redactat del nou projecte serà la ubicació del pàrquing. Fins ara es preveia construir-ne un on actualment aparquen els cotxes, a sobre del que la plataforma de defensa de la platja identifica com un aiguamoll. Crespo va afirmar: «Volem preservar l'aiguamoll», i en aquesta zona, que és l'accés principal a la platja, s'hi farà «un petit aparcament per a minusvàlids i per als serveis de la Creu Roja». En canvi, el gruix de les places per a vehicles serà darrere de la via del tren repartides en dos o tres aparcaments, després que «s'ha arribat a un acord amb els propietaris dels càmpings», als quals pertanyen els terrenys, segons Crespo. Precisament els càmpings també hauran de retrocedir, per acomplir la llei de costes, per la qual cosa l'Ajuntament «expropiarà» el terreny necessari. El mateix haurà de fer amb el club de vela, que es troba a primera línia de costa, així com s'haurà de fer retrocedir l'estació d'aigües i «condicionar els camins i l'accés» a les cases que miren a la platja. A més de l'ordenació, la regidora no descarta algun enderroc si alguna de les construccions «incompleix la llei».

«Sender de fusta intermitent».

Un dels punts principals de discòrdia important entre el projecte que havia de realitzar-se i les demandes de la plataforma de defensa d'aquest espai natural era el passeig marítim, que l'Ajuntament volia reconvertir en passarel·les de fusta i la plataforma volia eliminar completament. Carme Crespo va detallar ahir que serà «un sender de fusta intermitent» que passarà per la zona on ara hi ha els càmpings, que quedarà «lluny del bosc de la Marquesa» i que permetrà «preservar les dunes» que es troben sota del reixat que delimita els càmpings.

Encara en desacord per les passarel·les

La plataforma Salvem la Platja Llarga es mostra confiada que l'inici de cap i de nou del projecte servirà per adequar-lo a les propostes que havien fet des d'un inici. Ara, esperen que «sigui l'Ajuntament qui encapçali la idea i redacció del projecte», diu Lluís Estamariu, que és integrant de la plataforma. Aquesta s'ha reunit amb la comissió tècnica de l'àrea de Medi Ambient fins a quatre vegades fins a arribar a un acord en gairebé tots els aspectes que calia modificar del projecte inicial. No obstant això, ara per ara, no existeix un consens total pel que fa a la zona de les dunes, propera al bosc de la Marquesa: si bé l'Ajuntament hi vol un «sender de fusta discontinu», la plataforma aposta per «recuperar totes les dunes i que no hi hagi camins», diu Estamariu. La plataforma s'emmiralla en la zona dels Muntanyans de Torredembarra, segons detalla, i, per tant, acceptarien «una passarel·la perpendicular a la platja per accedir-hi des dels càmpings o des dels aparcaments». Estamariu hi confia perquè «l'Ajuntament és receptiu», però, si no, ja anuncia continuar les mobilitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.