El rescat del vaixell enfonsat a Mataró es fa esperar i apareixen més taques de gasoil a la platja

Operaris de la neteja de l'Ajuntament s'hi van desplaçar per retirar les restes

Un equip de submarinistes contractats per l'empresa propietària del vaixell enfonsat van aprofitar ahir per netejar l'embarcació amb l'objectiu d'alleugerir-ne la càrrega i facilitar les feines de reflotament, que haurien de començar avui. De fet, Salvament Marítim va signar a la tarda l'autorització perquè els treballs per tornar a la superfície el vaixell accidentat els porti a terme l'empresa propietària de la gavarra, Saneamientos Marítimos. Una actuació que s'ajorna un dia més i que es podria allargar encara uns quants dies, ja que un cop s'hagi fet l'ascens del vaixell, situat a uns vint metres de fondària, la intenció és poder-lo traslladar fins al port de Barcelona.

Mentre a la ciutat de Barcelona es reunien la Capitania Marítima i el padró de l'embarcació per mirar d'estudiar com es duria a terme el reflotament, a la platja de Mataró hi van aparèixer més taques de gasoil, aquest cop al rompent de les onades. A més, l'afectació va arribar fins al litoral del municipi veí de Sant Andreu de Llavaneres, on ahir s'hi va prohibir també el bany. Segons Protecció Civil, amb tota seguretat es tracta de taques fruit de la fragmentació del vessament original del vaixell enfonsat dissabte. En tot cas, la gavarra no perd combustible des de diumenge a la nit, quan es van tapar els forats. Malgrat que a l'aigua són molt petites, dissoltes i costen de veure, on sí que es podien apreciar les taques era a la sorra. Així, a Mataró es van localitzar principalment a la platja del Varador, en uns 50 metres lineals, i van obligar a traslladar-hi la brigada municipal per netejar el gasoil. Unes feines que es van fer manualment i que van consistir en la retirada de la petita capa de sorra que havia quedat ennegrida. Pel que fa a Llavaneres, on la taca era a la zona de la Marinada i de Pins Mar, es va muntar un dispositiu per actuar en el cas que el combustible s'acostés a la costa. Així, la policia local va intensificar la vigilància al litoral i va demanar la col·laboració dels restaurants de la zona perquè avisin en el cas que vegin el gasoil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.