La Generalitat traslladarà la sorra del port de Mataró a la platja de Cabrera

El compromís es fer una primera aportació amb camions de 20.000 m³ i fer un manteniment anual

La Generalitat assumeix la seva responsabilitat i ahir va confirmar que aquesta primavera farà el primer transvasament de sorra de la part de llevant del port de Mataró cap a ponent. Seran de moment 20.000 m³ de sorra que segons fonts de la direcció de Ports i Costes es portaran amb camions d'un costat a l'altre. Aquesta és l'opció més vàlida després de les experiències que es van portar a terme el 2006 en que la sorra extreta del fons marí es va considerar que no era adequada per posar-la a la platja. La Generalitat també es compromet a fer a partir d'ara les aportacions cada any tal i com estableix el conveni de dragatges i que des del 2006 obliga als ports a traslladar la sorra que no es pot desplaçar precisament per culpa seva.

L'Ajuntament de Cabrera de Mar està a l'espera de rebre la confirmació per escrit on es concretin les quantitats que es transportarien. L'alcalde de Cabrera, Joan Vilà, (Gent per Cabrera) va avançar però que les aportacions que s'han promès fins ara són del tot insuficients. «No volem un grapat de sorra quan el que ens pertoca són 100.000 m³. Sabem que els transvasaments no són la solució però sí que és una obligació», manifestava Vilà. Amb la intenció de resoldre una qüestió que ve de lluny s'han fet gestions tant amb el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, com fa poc al Ministeri de Medi Ambient. A finals de setembre la junta del Port de Mataró, la qual presideix el director general de Ports, Aeroports i Costes, Oriol Balaguer, també es va reunir amb el govern municipal i les plataformes veïnals que s'han mobilitzat per la recuperació de la platja.

Obres per protegir la via del tren

La platja de Cabrera torna a estar en obres. Tal i com es va pactar amb el Ministeri de Medi Ambient els treballs que s'havien de fer per reforçar l'escullera que protegeix la línia del tren s'han deixat per després de l'estiu. Les màquines treballen des de la setmana passada per allargar prop de 200 metres aquest mur de rocalla que hi ha just davant dels apartaments de Costamar i que s'aixecarà a uns metres de la via deixant un camí de sorra com a passeig. Els treballs es faran fins a tocar amb el Club Nàutic, on la platja té més amplada des que aquest estiu s'hi va col·locar la sorra regenerada del fons marí. Tot i que la regeneració de la sorra va començar més tard es va acordar deixar aquests treballs per reforçar l'escullera per més endavant per no molestar tant els banyistes amb la maquinària. El Consell de Ministres va aprovar aquesta actuació d'urgència conjuntament amb la de Vilassar de Mar, amb un pressupost de 4.928.377 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.