La UE acorda la reducció de les emissions de CO2 entre un 80% i un 95% pel 2050

Els ministres europeus de Medi Ambient van acordar ahir que la Unió Europea redueixi les emissions de diòxid de carboni (CO2) el 2050 entre un 80 i un 95 per cent respecte dels nivells de 1990, sempre que altres països facin el mateix esforç.

Els Vint-i-set van reafirmar, a més, la seva forta voluntat d'elevar el seu compromís de reducció pel 2020 del 20 al 30 per cent, també condicionat al fet que altres actors internacionals adquireixin compromisos similars.

La UE ja havia esmentat la necessitat de reduir les emissions entre un 80 per cent i un 95 per cent a mitjà termini de manera indirecta, però mai, fins ara, havia assenyalat de manera tan clara un objectiu comunitari pel 2050.

Segons el text de conclusions aprovat en la reunió d'ahir, aquest ha de ser l'objectiu del grup de països desenvolupats, d'acord amb les recomanacions del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC en anglès).

Per la seva banda, la secretària d'estat espanyola de Medi Ambient, Teresa Ribera, va assenyalar que aquest pas «marca amb claredat l'objectiu a llarg termini per al conjunt dels països industrialitzats i confirma la voluntat de treballar cap a una economia neutra en carboni». «Resulta especialment important amb vista a fixar el nivell d'ambició que esperem de la resta», va assenyalar Ribera.

Pel comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, la decisió presa a Luxemburg pels ministres «envia un senyal» sobre la determinació de la Unió Europea.

Segons l'acord, exigiran que el transport marítim i l'aviació redueixin el 2020 les seves emissions contaminants en un vint i un deu per cent, respectivament, respecte dels nivells del 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.