El vaixell que es va enfonsar fa vint dies davant la costa de Mataró continua sota el mar

La mala mar dels últims dies n'ha fet ajornar el reflotament

La recuperació del vaixell accidentat fa vint dies davant de la costa de Mataró s'està endarrerint més del que s'havia previst. Si primer van ser els tràmits burocràtics els que van obligar a ajornar les feines, ara és el mal temps. L'empresa que ha de reflotar la gavarra assegura que tan bon punt millorin les condicions meteorològiques començaran els treballs, per als quals ja s'han rebut totes les autoritzacions de Capitania Marítima.

Segons el pla per rescatar el vaixell, que durarà uns quants dies, es preveu aixecar-lo mitjançant un sistema de flotadors perquè la grua, que de manera intermitent va fent guàrdia a la zona de l'enfonsament, l'arrossegui fins al port de Barcelona. La gavarra, que transportava material per a les obres de la dessalinitzadora de Blanes, duia dos tripulants a bord que van ser rescatats i que van resultar il·lesos. L'accident, però, va provocar un vessament de gasoil, que va arribar fins a la platja de la capital del Maresme en petites taques i va afectar també el litoral de Sant Andreu de Llavaneres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.