4.000 experts debatran sobre el canvi climàtic a Barcelona

És la darrera reunió abans de la cimera de Copenhaguen

La secretària d'estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera, ha agraït aquesta setmana a l'ONU l'elecció de Barcelona com a seu d'aquesta convocatòria i l'ha interpretada com un reconeixement a l'Estat espanyol per impulsar la negociació cap a un acord multilateral en matèria de canvi climàtic. La sessió de Barcelona serà clau per tancar les qüestions tècniques, amb la finalitat que els països disposin d'una entesa comuna sobre totes les propostes que estaran a la taula a Copenhaguen.

La conferència acollirà la negociació del text resum de la setena sessió del grup de treball AWG-LCA (grup de treball especial sobre la cooperació a llarg termini en el marc de la convenció) i la novena sessió del grup de treball AWG-KP (grup de treball especial sobre els nous compromisos de les parts en el marc del Protocol de Kyoto). El grup de treball AWG-LCA aspira a tancar acords sobre diversos blocs com ara el de la visió compartida, l'adaptació, la mitigació, el finançament i la transferència de tecnologia.

D'altra banda, el grup AWG-KP vol negociar, dins el marc del Protocol de Kyoto, els compromisos de reducció de gasos amb efecte hivernacle dels països industrialitzats més enllà del 2012. Per la seva banda, des del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible, (CADS), organisme de la Generalitat, s'organitzen diverses activitats paral·leles a aquesta conferència. Així, el 3 de novembre es presentarà la Plataforma de Coneixement de Canvi Climàtic i Energia del CADS, per actuar contra el canvi climàtic. Aquesta presentació té com a objectiu mostrar les aportacions al coneixement i l'expertesa en canvi climàtic i energia, a través dels estudis de base i els estudis de reflexió. Del 2 al 3 de novembre, d'altra banda, s'organitza el Seminari Internacional Canvi Climàtic i Pau, en col·laboració amb la Fundació Cultura de Pau, el Comissionat d'Afers Exteriors i el DMAH. En aquest seminari es parlarà dels efectes del canvi climàtic en la seguretat i la pau global, i la seva dimensió humanitària.

«El clima no està en venda»

P.M

Prop d'un miler de persones van recórrer ahir els carrers de Barcelona per manifestar-se sota el lema: «El clima no està en venda». Diverses entitats com ara Setem, Ecologistes en Acció i la Xarxa de Consum Solidari van organitzar la manifestació aprofitant que dilluns començarà a la ciutat la reunió sobre canvi climàtic per preparar la cimera que es celebrarà a Copenhaguen al desembre.

Un grup de batukada encapçalava la protesta, perquè no passessin desapercebudes a ningú les reivindicacions dels manifestants. Un portaveu del col·lectiu Transgènics Fora, Albert Ferrer, recordava que els governs «no reflexionen sobre les causes del canvi climàtic i, per això, només proposen modificacions tecnològiques i econòmiques que els permetin seguir produint les mateixes quantitats de CO². Per això, Ferrer defensava alternatives sostenibles com ara «l'agricultura ecològica, la construcció d'habitatges sostenibles i l'aturada de l'extracció de petroli». La protesta va començar a plaça Universitat i va acabar la plaça Sant Jaume on es va llegir un manifest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.