La direcció de CiU rectifica Joan Baliarda i manté que el partit «aposta pels laterals de la C-32»

La formació està convençuda que la Generalitat els donarà la raó

«Estem segurs que la Generalitat prendrà finalment la decisió de construir laterals a la C-32, perquè és la millor opció per a la mobilitat a la comarca». Són paraules de la senadora Montserrat Candini que ahir va rectificar el seu company de partir, el vicepresident del Consell Comarcal, alcalde de Premià de Dalt i portaveu de CiU a la comissió de Mobilitat, Joan Baliarda que va posar en dubte la necessitat de tirar endavant amb un projecte que va qualificar d'agressiu amb el territori. Candini va assegurar que el discurs de CiU «ha estat, és i serà sempre el mateix» i es va mostrar convençuda que els estudis encarregats des del territori i que ara tenen els tècnics de la Generalitat «recomanaran la construcció de la nova via allà on sigui possible perquè pugui assumir l'intens flux de vehicles que hauran d'abandonar la carretera N-II quan s'acabi convertint en una via pacificada».

Per la senadora, les afirmacions de Baliarda no han estat afortunades en tant que contradiuen la posició de la federació nacionalista. «Estem d'acord a apostar també per mesures pal·liatives, com l'impuls del transport públic per carretera i ferrocarril i el carri de vehicles d'alta ocupació (VAO), però sense renunciar als laterals.» Montserrat Candini va afegir que els laterals «s'hauran d'integrar paisatgísticament, no tenen per què trinxar el territori i es dibuixaran allà on l'orografia de territori ho permeti».

Com a veu del consell

D'altra banda, el president de la federació nacionalista al Maresme, Xavier Badia, també va ratificar les puntualitzacions de Montserrat Candini, però va assenyalar que Joan Baliarda «no es deu haver entès bé». «Ell és coneixedor de quina és la posició de la nostra formació envers els laterals», va indicar, i va afegir que les afirmacions de l'alcalde de Premià de Dalt «s'han d'entendre en tant que representant de la comissió de Mobilitat del Consell Comarcal del Maresme». Per Badia, Baliarda va transmetre el missatge d'acord pres en el seu moment per tots els grups amb representació a l'ens comarcal que deixava a les mans dels tècnics de la Generalitat la decisió final sobre la millor solució per a la mobilitat a la comarca. «El conveni subscrit per totes les formacions deixava de banda els apriorismes de cada partit per escoltar la veu dels experts», va apuntar Badia, que va especificar que «en cap cas això significa que CiU hagi variat el seu plantejament inicial».

En tot cas, el president de CiU del Maresme va fer costat a les prediccions de Montserrat Candini i també va avançar que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques no trigarà massa temps a donar a conèixer el resultat dels estudis «i aquest preveurà la construcció de laterals».


ELS PROTAGONISTES

MONTSERRAT CANDINI
sENADORA PER CIU
XAVIER BADIA
PRESIDENT DE cIU DEL MARESME
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.