Les noves voreres de Bisbe Aznar es corregiran per la queixa dels veïns del nucli antic de Tortosa

Les elevacions per evitar els aparcaments podrien fer ensopegar els vianants

Les peces elevades que l'Ajuntament tortosí ha col·locat en les noves voreres del carrer Bisbe Aznar, per evitar l'estacionament incorrecte dels vehicles, seran substituïdes per unes encara més altes. Aquesta és la conseqüència més immediata de la doble queixa formulada aquesta setmana per l'Associació de Veïns Centre-Nucli Històric, després de la protesta de diversos veïns de la zona. En concret, l'entitat considera que les elevacions de les noves voreres no són prou altes per evitar que els vehicles més grans pugen al damunt de l'espai destinat als vianants. I a la vegada, són tan baixes que poden provocar les ensopegades i les caigudes dels veïns, quan intenten travessar el carrer. Així, l'associació ha demanat que es retiren aquestes peces i que en el seu lloc se n'instal·len unes altres de més elevades, com les que es van col·locar en les obres de la reurbanització del portal del Rastre.

De fet, fonts de l'entitat han explicat que ja han pogut parlar del tema amb l'alcalde i amb la regidora d'Urbanisme. Així, tant Ferran Bel com Meritxell Roigé haurien accedit a revisar el projecte i a corregir les obres, ja que no volen que els vehicles més grans, com els tot terrenys, puguen pujar damunt de les voreres per estacionar. En aquest sentit, l'associació veïnal va acceptar que, amb la reforma del carrer Bisbe Aznar, s'eixamplessen les voreres i s'eliminessen els aparcaments en línia, de zona blava, tot i el dèficit d'aparcaments que té el nucli antic. A banda, l'entitat ha tornat a reclamar la millora de la plaça Agustí Querol, amb la retirada del tobogan de l'antiga zona de jocs infantils, perquè està «molt degradat», i de les jardineres que s'usen com a bancs.

Es reprenen els treballs

gustau moreno

Ahir es van reprendre els treballs al carrer Bisbe Aznar després d'uns dies d'inactivitat per falta de material, tot i que l'empresa Urcotex havia continuat treballant al carrer Oliver. Les obres del carrer Bisbe Aznar també inclouen la reurbanització del carrer Oliver, amb un termini d'execució de cinc mesos i un pressupost de 332.000 euros. El projecte ha estat força complex per l'existència d'una volta de la claveguera del segle XIV sota el paviment, que també és la coberta del barranc del Vall. De fet, els aparcaments del carrer s'han eliminat per no carregar amb més pes el vial. A banda, les obres han comportat afectacions importants en el trànsit de la ciutat. L'obra inclou l'esplanació i afermat del carrer, el drenatge i pavimentació, i la millora de tots els serveis, inclosos els de telecomunicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.