L'Estat reformarà d'aquí a un any el passeig de Tossa en el tram de Sant Raimon de Penyafort

Es donarà prioritat als vianants i s'eliminaran aparcaments

Actualment l'avinguda Sant Raimon de Penyafort presenta problemes de circulació durant la temporada turística, ja que la calçada no és excessivament ampla, és d'un sol sentit i hi ha zones destinades a l'estacionament. L'espai per a vianants tampoc no és gaire ample, i durant el temporal de Sant Esteve, es va malmetre la barana.

Amb l'actuació que durà a terme l'Estat s'ordenarà i es modernitzarà aquesta avinguda, entre la Mar Gran i la Mar Menuda. S'inclourà una secció nova, amb prioritats per a vianants, es milloraran les infraestructures i els serveis i se substituirà la barana malmesa. Es mantindrà la rasant actual de la vorera del costat dels establiments i edificis, i la del costat de mar s'anivellarà respecte de la calçada. Els estacionaments s'eliminaran, tot i que hi haurà alguna zona de càrrega i descàrrega en els trams inicial i final de l'avinguda.

Nova barana

També es prolongarà el mur de pedra actual, que estarà coronat per una barana nova que substituirà l'actual. Tot, però, mantenint l'estètica visual actual del front marí des de la badia. En els primers 56 metres de l'avinguda, des de la Mar Gran, es prolongarà el mur amb una alçada de 40 centímetres, per no perjudicar la visibilitat del mar des de les terrasses. En la resta del tram, el mur tindrà una alçada de 80 centímetres. Pel que fa al desenvolupament de la jardineria al costat del mar, es preveu que sigui discontínua, perquè en cas de temporals es permeti la sortida de l'aigua que pugui haver entrat.

El termini d'execució de l'obra previst és de sis a vuit mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.