Nadal posa en dubte que abans de final d'any hi hagi un acord amb l'Estat per la gestió del Prat

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va posar ahir en dubte que abans que acabi l'any hi hagi un acord entre la Generalitat i l'Estat per la gestió de l'aeroport del Prat. El ministre de Foment, José Blanco, va assegurar aquest dimarts en una visita a Barcelona que abans que acabi l'any té previst informar el Consell de Ministres del nou model de gestió aeroportuari. Nadal es va mostrar convençut que Blanco farà aquest pas abans que acabi l'any, però va remarcar que «la seva proposta de model general aeroportuari no vol dir encara que hi hagi acord entre el govern de la Generalitat i l'Estat pel que fa a com es concreta el paper determinant de la Generalitat en la gestió de l'aeroport del Prat».

Sobre el nou model aeroportuari, Blanco va explicar que es crearà una societat mercantil que assumirà les competències de gestió de l'aeroport, en el qual participaran càrrecs proposats per les administracions locals, la Generalitat, els ajuntaments i les cambres. I va garantir que tindran un «pes determinant» en la gestió d'aquesta infraestructura. Caldrà veure, però, si aquest «pes determinant» és igual per a l'Estat que per a la Generalitat. Ahir, Nadal va deixar clar que, al parer del govern català, aquest paper determinant ha de dependre «primer del fet que es garanteixi una gestió del Prat amb possibilitats de competir» i, segon, del fet que, en les qüestions crucials, el paper dels representants que la Generalitat tingui en la nova societat mercantil «pugui ser determinant en els termes que ho són els vots qualificats en els consells d'administració de les empreses». Com a exemple d'aquestes qüestions, Nadal va citar el pla director, l'estructura directiva de l'aeroport i el sistema pressupostari i tarifari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.