Montilla diu que el traspàs de l'N-II farà els pobles del Maresme «més segurs»

El president inaugura la reforma de l'antic Mercat Vell del Masnou convertida ara en una plaça

L'aprovació del conveni entre l'Estat i la Generalitat perquè es traspassi la gestió de l'N-II al pas pel Maresme va servir ahir José Montilla, que visitava el Masnou, per anunciar que el canvi de titularitat de la carretera hauria d'estar plenament vigent «durant el primer semestre de l'any que ve». «Aquesta és una notícia magnífica i una resposta positiva a una reivindicació llargament expressada i plantejada», va admetre el president.

Tot i que ha trigat vint mesos a fer-se efectiu l'acord de traspàs d'aquests 50 quilòmetres de carretera, Montilla va recordar que aquest conveni suposarà l'aportació de més de 400 milions d'euros per part de l'Estat per al desenvolupament de l'N-II en aquest tram cedit, amb una primera aportació de prop de 100 milions. «L'acord també estableix el compromís de l'Estat d'aportar els fons necessaris perquè la Generalitat pugui construir una via alternativa que millori les condicions de mobilitat i seguretat viària de la comarca», va afegir-hi. Davant la voluntat de fer de l'N-II una via més pacífica, Montilla també es va comprometre a trobar alternatives al trànsit de pas i de llarg recorregut.

L'estrena oficial de la nova plaça del Mercat, que inclou un aparcament subterrani amb 42 places i un pas inferior cap a la platja, però no va ser gens plàcida. Durant l'acte es van manifestar dos col·lectius. D'una banda, els directors i els pares dels alumnes de les escoles públiques del municipi per denunciar el tancament d'una línia de P-3 i, per tant, la reducció de l'oferta actual. De l'altra, un grup de joves es queixava del nou ús i les mancances de la nova plaça. Segons l'alcalde, Eduard Gisbert, d'aquesta reforma urbana neix un altre projecte de futur: la definició d'un nou itinerari urbà amb un recorregut que abraçarà fins al futur parc Vallmora i que tindrà, com a punt de partida, la plaça del Mercat Vell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.