La prolongació de l'autopista C-32 fins a Lloret no passarà per Sant Pere del Bosc

L'alcalde, Xavier Crespo, ho assegura després de reunir-se amb els tècnics encarregats del projecte

Xavier Crespo va voler tranquil·litzar ahir la societat lloretenca, que en les darreres setmanes havia tornat a mostrar la seva preocupació pel futur traçat de la prolongació de la C-32 i, sobretot, per l'afectació que tindria sobre Sant Pere del Bosc. L'alcalde va assegurar que al Departament de Política Territorial i Obres Públiques «s'està tenint en compte» el que des del consistori s'havia establert en el pla general per tal de preservar al màxim l'espai. «Es va demanar respecte mediambiental a totes aquelles mesures que no malmetessin el territori», va dir Crespo, que va avançar que «el projecte recull totes les precaucions que en el mateix pla general es van fer». «La carretera no passa per Sant Pere del Bosc, sinó bastant allunyada», va deixar clar Crespo, que va afegir-hi que des del paratge «ni es veurà». L'alcalde lloretenc també va demanar als responsables de la Generalitat que mostrin aquest fet «de la manera més explícita possible perquè es pugui veure clarament». «Demanem que els treballs tècnics ens ajudin a visualitzar-ho molt més», va dir.

El manifest de novembre

L'associació ciutadana Sos Lloret, el Xino-Xano, l'associació de veïns de les Alegries, el Centre Excursionista de Lloret, el Club Ciclista Lloret, el Kulactiu Sa Caleta i la Plataforma per la Pau, entre altres, van signar un manifest el mes passat contra la prolongació de la C-32 fins a Lloret. Des d'aquestes entitats es considera que no es pot acceptar «cap infraestructura que destrossi, fereixi o malmeti els entorns de l'Àngel, Sant Pere del Bosc i les Alegries». També van demanar que, abans de projectar noves infraestructures, se'n «demostri la necessitat real».

Canvi de les pilones

La junta de govern de Lloret de Mar va aprovar ahir el nou model de pilona que es col·locarà d'ara endavant a la via pública. Es tracta de pilones de forma cilíndrica de 80 centímetres d'alçada sobre el nivell del terra, fetes de cautxú, plàstics o similars, amb comportament elàstic davant possibles impactes. En els propers mesos, per tant, s'aniran substituint les pilones de ferro que hi ha al municipi per aquestes pilones, tot i que s'ha acordat racionar la seva col·locació. Així, en els espais de la via pública amb circulació freqüent de trànsit rodat, les pilones s'instal·laran en la quantitat més petita possible i es prioritzaran alternatives com ara papereres, bancs, jardineres i arbrat.

La selecció d'aquests materials té com a objectiu minimitzar el risc de lesions a les persones en els casos que, a causa d'un accident, hi hagi un impacte contra aquestes pilones. Aquesta decisió té lloc després de la mort de dues persones en els darrers mesos a Lloret després de xocar contra les pilones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.