L'ampliació del pont de Lavernó de Sant Sadurní d'Anoia no es farà fins a finals del 2010

Les obres d'ampliació del pont de Lavernó, el pont que travessa la riera i que comunica el centre de Sant Sadurní d'Anoia amb l'estació i amb les instal·lacions de Freixenet, no es començarà a fer fins a la tardor del 2010, tres anys després d'haver fet el projecte i haver estat inclòs dins del programa de subvencions Xarxa Barcelona, i haver estat acceptada la seva obra. El govern local (CiU i AMI) havia anunciat fa un any que s'havia desencallat l'inici de les obres després de reclamar insistentment a la Diputació pel perill que té aquest tram, i l'ens de la demarcació els va anunciar que l'obra es faria al llarg d'aquest any. L'alcalde, Joan Amat (CiU), ha explicat aquesta setmana que, després d'haver estat tot un any esperant l'obra, ara l'ens s'ha compromès a no retardar més la seva execució, com a molt tard el quart trimestre de l'any que ve. Les obres, pressupostades en prop d'1,2 milions d'euros, permetran construir dues ampliacions de 2,5 metres per cada costat per situar-hi els passos per a vianants. La configuració actual del pont fa que les voreres per on travessen els vianants que donen accés a l'estació de rodalies siguin estretes i que hi hagi també problemes quan hi passen dos vehicles o un camió i un vehicle.

En un principi, el projecte, que es va redactar el 2007, estava estimat en uns 600.000 euros, però va haver de ser revisat en passar tant de temps sense que s'executés. L'alcalde ha estat els últims mesos pressionant la Diputació per a l'execució del pont i també la direcció general d'Habitatge, que tenia previst fer diverses actuacions al sector del pla del Mestre. Es preveu que en aquest sector es construeixi un edifici amb 12 pisos tutelats per a joves amb minusvalideses, que encara no s'ha començat a fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.