Instal·laran pantalles a les parades de bus de Girona per indicar-hi els temps de pas

S'hi invertiran 500.000 euros durant el 2010

Els projectes que seran finançats pel FEIL durant l'any entrant van ser presentats ahir a l'ajuntament per l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, acompanyada del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Pluma. Un dels més destacats serà la instal·lació de pantalles a les parades (en una primera etapa, a les més freqüentades i neuràlgiques de la xarxa) que facilitaran als passatgers que s'esperin el temps que falta per a l'arribada del bus, a banda d'incorporar altres informacions d'interès ciutadà que, d'aquesta manera, tindran a les parades una finestreta de divulgació que es renovarà de manera permanent i que, fins i tot, podria tenir diverses informacions depenent dels barris. Al marge d'aquest nou equipament tecnològic, Pagans va anunciar que s'està acabant de concretar una nova línia de bus que ha de connectar el campus de Montilivi amb els barris de Santa Eugènia i Sant Narcís.

Semàfors.

També s'invertiran 585.000 euros en la substitució del sistema elèctric d'un seixanta per cent de la xarxa semafòrica de la ciutat, amb l'objectiu de dotar-los de llums del tipus LED, més sostenibles energèticament. Amb aquesta mateixa intenció d'optimització energètica, està previst instal·lar plaques fotovoltaiques al teulat de Mercagirona, i també instal·lar punts de connexions elèctriques en places i espais de la ciutat on habitualment es fan festes de barri, per evitar haver de portar-hi grups electrògens.

Control de trànsit.

El consistori gironí destinarà una partida de 450.000 euros a modernitzar i renovar la sala de control de trànsit, amb la incorporació de noves tecnologies pel que fa a càmeres de vídeo, sistemes d'enregistrament, GPS i PDA, innovacions que permetran, per exemple, la localització en temps real tant de les patrulles de policia local com dels serveis i incidències que es puguin anar produint.

Llums nous al Barri Vell

Una partida de 750.000 euros del FEIL es destinarà a substituir els llums de vapor de mercuri actuals per halogenurs metàl·lics amb cremador ceràmic, un sistema que, segons es va explicar ahir, manté la mateixa qualitat lumínica que l'actual i permet reduir fins a un 10 per cent el consum energètic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.