Acesa congela el preu dels peatges de l'AP-7 pel 2010

Les tarifes dels peatges de l'autopista AP-7 al seu pas per la demarcació de Girona es mantenen gairebé tots sense puges per aquest proper 2010, segons va fer públic ahir la concessionària Acesa. Només en algun peatge i sempre pel que fa a vehicles pesants s'apuja el preu a pagar per part de l'usuari en cinc cèntims.

Aquests trams on s'apuja la tarifa cinc cèntims són des de la duana fins a la frontera i des de Figueres fins a la frontera pel que fa als vehicles considerats en la categoria pesants 2. També s'apuja cinc cèntims pels vehicles catalogats com a pesants 1 en els peatges d'Acesa entre l'Escala i la Jonquera, entre Girona Sud i Figueres i entre Hostalric i Figueres.

Pel que fa als vehicles lleugers, no hi ha increments a les tarifes en cap dels peatges d'Acesa al llarg de l'autopista AP-7 en el seu pas per les comarques gironines. Aquesta congelació dels peatges també es produeix en tot l'àmbit del país.

Puja del 6% a rodalia

D'altra banda, l'Estat ha aprovat un increment del 6% pels bitllets de rodalia i d'un 5% pels de mitjana distància, en els dos casos molt per sobre de l'IPC. Això vol dir que, si un bitllet senzill de rodalies de 3 zones –per anar de Barcelona a Sabadell– val 2,20 euros, l'1 de gener de 2010 en valdrà 2,33 i un bitllet de mitjana distància per anar des de Sants fins a Girona s'encarirà 42 cèntims. L'increment estarà molt per sobre de l'IPC interanual de novembre, que és d'un 0,7%. Mentre que Estat i Generalitat asseguraven dimarts que seria l'executiu català qui fixaria els nous preus, enguany encara no ha pogut ser, i les tarifes les ha aprovat la comissió delegada d'Assumptes Econòmics del govern espanyol. Aquell mateix dia, el portaveu de premsa de la companyia ferroviària va amagar informació a aquest diari en no respondre a les preguntes de quin seria l'increment i de quan es faria efectiu.

En canvi, el departament de premsa del Ministeri de Foment informava ahir que la pujada de preus de rodalies i de mitjana distància s'havia fet el mateix dimarts. Els preus dels bitllets senzill de rodalies pujaran un 6% i els de mitjana distància un 5%. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques recordava que han subrogat un contracte programa vigent fins a final de 2010. En canvi, l'increment de preu és molt més atenuat en el cas de les autopistes; les de la Generalitat pujaran un 0,7% de mitjana per als turismes i les que de l'Estat es mantindran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.