L'aeroport de Girona va ser un dels vuit únics de tot l'Estat amb beneficis el 2009

El conseller Nadal admet que el traspàs ha quedat en un segon terme i vol revifar les negociacions

AENA va tancar el 2009 amb unes pèrdues globals de gairebé 433 milions, 300 dels quals corresponents a l'aeroport de Barajas. De fet, la majoria d'aeroports van tenir números vermells, i el de Girona va ser dels pocs que van acabar l'any amb beneficis i l'únic dels catalans que va aconseguir-ho. Va guanyar 12,6 milions, només al darrere d'Alacant i Palma. Les xifres les va fer públiques ahir el ministre durant la compareixença en què va explicar el nou model de gestió aeroportuària, que permetrà que els aeroports que no siguin d'interès general puguin tenir rutes fora de l'espai Schengen, que aglutina bona part dels països europeus. Això té la seva importància perquè en el cas que es traspassés l'aeroport de Girona a la Generalitat, primer s'hauria de desclassificar l'aeroport perquè deixés de ser d'interès general.

En tot cas, el conseller Nadal va explicar ahir que la reforma anunciada per Blanco no ha d'afectar l'aeroport de Girona, ni tampoc els de Reus i Sabadell, i que no impedeix poder-ne negociar el traspàs. El conseller va reconèixer que els esforços s'han centrat en el model de gestió de l'aeroport del Prat i dels aeroports més grans, i que això no ha permès avançar en les converses per al traspàs a la Generalitat dels aeroports secundaris: «La importància del model del Prat ha centrat la discussió, i ha deixat en un segon terme el traspàs dels altres aeroports, que en un principi semblava un tema més fàcil.» Tot i això, Nadal aposta per tornar a impulsar les negociacions per avançar en aquest camí, i va explicar: «Se n'havia parlat durant la negociació estatutària, i hem de tornar a situar la negociació en aquell punt», si bé ara no hi ha cap calendari. El conseller Nadal va insistir que és una negociació a part de la del Prat, i que es negociaran Reus, Girona i Sabadell conjuntament.

Cancel·lacions per neu

El temporal de neu que està afectant Europa va continuar tenint conseqüències ahir en diversos aeroports italians, irlandesos i francesos. El vol matinal de Roma a Girona es va haver de cancel·lar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.