Pineda afronta l'última fase urbana de les obres de construcció de la depuradora de l'Alt Maresme

S'instal·len les canonades entre l'estació de bombament fins a la carretera N-II

Els operaris ja han començat a treballar en una nova fase de la construcció de la depuradora de l'Alt Maresme. Es tracta de la instal·lació de les canonades, d'un metre de diàmetre, entre l'estació de bombament de final de la riera fins a la carretera N-II. El regidor d'Urbanisme, Pere Clarabuch (PSC), va explicar ahir que l'actuació ja va obligar la setmana passada a tancar el trànsit de vehicles en el camí del Mig, entre l'avinguda dels Tarongers i la rambla de Catalunya. «És una mesura imprescindible perquè els tubs passen primer per una zona no urbanitzada del costat de la riera i posteriorment per sota de la rambla de Catalunya», va precisar. En aquest sentit, l'empresa concessionària de les obres preveu que en un màxim d'un mes s'haurà enllestit el tram i les afectacions al trànsit s'hauran acabat. Quan la canalització arribi a l'altura de la carretera N-II, començarà una nova fase fora ja de la trama urbana que portarà els tubs fins a la depuradora, situada a la pedrera de Montpalau –que es troba en el terme municipal de Tordera, però que és a tocar de Pineda de Mar–. «L'empresa haurà de fer passar els tubs pel passeig d'Hortsavinyà i per evitar tallar aquesta via ja ha fet les ocupacions provisionals dels solars del costat del passeig per poder habilitar un vial de circulació», assenyala el regidor. En total, quedaran uns dos quilòmetres abans que no s'enllacin finalment les canonades amb la planta de tractament.

Clarabuch explica que des del govern i la policia local s'estan estudiant les millors opcions per resoldre l'accés al pàrquing de camions i autocars que es troba a la rambla de Catalunya. En aquest sentit, és molt probable que aquests vehicles puguin baixar per l'avinguda de Montserrat i accedir-hi pel carrer Barcelona, que s'habilitaria provisionalment perquè fos de doble sentit.

Velocitats diferents

El regidor d'Urbanisme es va felicitar del bon ritme que segueixen les obres de la depuradora que ha de donar servei a cinc municipis de l'Alt Maresme. Tot i així, hi ha un dels fronts en què cal actuar, la planta de pretractament, al costat del cementiri, on encara no han començat els treballs. Pere Clarabuch confia que s'iniciïn en breu «tal com han assegurat els responsables de l'empresa». Segons les previsions de Copisa, l'obra de l'estació d'aigües residuals ha d'estar enllestida a final d'aquest any, però fins al 2011 no entrarà en funcionament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.