La L9 compleix el primer mes amb 10.200 usuaris diaris a Santa Coloma

Els passatgers puntuen amb un 8,6 la nova infraestructura i valoren positivament la seva seguretat

El nombre d'usuaris de les cinc estacions de la L9, 10.200, no arriba a les expectatives que es va marcar la Generalitat, que va calcular una mitjana de 20.000 passatgers al dia per als primers mesos d'obertura al públic. No obstant això, des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'adverteix que s'ha de tenir en compte el període que ha marcat la posada en marxa de la infraestructura, en plenes festes nadalenques, i la restricció de l'horari de funcionament dels primers mesos –de 6 a 22 hores–. En aquest sentit, TMB veu «clares possibilitats de captar més passatgers» en el moment en què s'ampliï l'horari i millori la connexió amb la resta de xarxa de metro. De fet, ara només es pot connectar en un punt, a l'estació del Fondo de la L1.

Segons TMB, l'afluència d'usuaris del nou tram, que equival al 68% de la demanda estimada, és semblant a la que acostumen a experimentar les estacions de metro durant el primer any d'obertura. L'entitat preveu fer més prospeccions per conèixer «l'evolució de la nova línia», però avisa que es troba «en un període molt inicial». Pel que fa a les incidències, TMB assegura que només se'n van produir el primer dia, quan es va manipular l'aparell d'emergència. Fonts de l'entitat, diuen que les aturades es fan de manera «vigilada» i són conseqüència de les obres que s'estan fent a l'estació de Santa Rosa.

El que sembla quedar clar en aquest primer mes en funcionament és la valoració dels usuaris. Segons una enquesta elaborada per TMB a través de 409 entrevistes, els passatgers puntuen el nou tram amb una nota de 8,6 punts sobre 10, que se situa per sobre de la mitjana de la xarxa de metro, que és de 7,1. De l'estudi es desprèn també que la gran majoria dels usuaris (el 92,5%) consideren que aquesta infraestructura ha suposat una millora per a la seva ciutat i en valoren molt els aspectes innovadors com ara les portes de l'andana (9,1), els ascensors de gran capacitat per comunicar el vestíbul i les andanes (8,5) i la conducció automàtica dels trens (8). La sensació de seguretat també obté una nota alta, un 8,4.

Des d'avui, visites a la Salut

ll.a. / J.G.n

Mentre el tram colomenc de la línia9 ja ha viscut el seu primer mes de funcionament, avui es fa un pas més perquè el ramal d'aquesta línia que passa per Badalona fins a l'estació del Gorg sigui una realitat en pocs mesos. En aquest sentit, aquest matí el secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Manel Nadal, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), presentaran les visites guiades a l'estació de la Salut per mostrar les noves estacions d'aquesta línia a la ciutadania. Tot i que es recorda que les dates estan subjectes als possibles problemes de construcció, la previsió és inaugurar el tram del Gorg al Bon Pastor el primer trimestre del 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.