La Generalitat confirma que el tram de la L9 de Badalona s'estrenarà a la primavera

Demà comencen les visites guiades a l'estació de la Salut

Prop de 40 minuts seran suficients perquè, ajudats per un guia, panells informatius, maquetes i audiovisuals, els veïns de Badalona i la resta de persones que ho desitgin –aquells que s'hi inscriguin amb una reserva per via telefònica o per internet– puguin conèixer a partir de demà –de dijous a diumenge, en horari de matí i tarda– les característiques, el procés constructiu i les diferents tipologies d'aquest ramal de la L9 que s'endinsa en diferents punts de la ciutat de Badalona i que es concreta en tres parades: Llefià, la Salut i Gorg. Un tram badaloní de la línia 9 de metro –que oficialment pren el nom de L10 i s'identifica amb el color blau cel– que segons va confirmar ahir el secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, s'estrenarà durant aquesta primavera. Per evitar ser «presoner dels calendaris», Nadal, però, no va detallar cap data aproximada, limitant-se a garantir que «no serà a l'estiu». En aquest sentit, el responsable de la Generalitat va explicar que la infraestructura de les tres estacions està pràcticament acabada, que pels túnels ja circulen vehicles en fase de proves i que en funció d'aquests controls i del bon desenvolupament d'alguns protocols de seguretat o de comunicació que s'estan assajant es concretarà una data final d'inauguració abans de la realització de l'anomenada marxa en blanc, la simulació del servei amb trànsit de combois sense passatgers però reproduint el funcionament en horari comercial.

Tant Manel Nadal com l'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), van destacar la «millora per al transport de la ciutat» que suposarà per a Badalona l'entrada en funcionament d'aquest tram ferroviari. Un ramal que, segons el batlle badaloní, esdevé «molt més que un tram», ja que es tracta «d'una infraestructura que donarà servei a barris on viuen prop de 100.000 persones. D'altra banda, Nadal va afegir que l'única estació del tram de L9 que passa per Santa Coloma –la de Santa Rosa– no entrarà en funcionament fins l'any que ve.

L'Illa Central, més a prop

La visita guiada a l'estació de la Salut també va servir perquè l'alcalde de Badalona avancés que també a la primavera –en dos o tres mesos, segons va dir Serra– serà quan comencin les obres d'urbanització de l'Illa Central, una plaça de 20.000 metres quadrats que, juntament amb un pàrquing que s'estrenarà llavors, l'arribada de la L2 de metro i la construcció d'un futur edifici singular han de «dinamitzar aquest espai de nova centralitat de Badalona i de reforçar la connexió amb Barcelona». Amb tot, el perllongament del metro –que fins ara s'acaba a l'estació de Pep Ventura– no serà una realitat fins a l'estiu, mentre que per l'equipament referent que s'instal·li encara no hi ha cap calendari en espera de trobar operadors que s'hi vulguin fer càrrec. Les obres d'urbanització a l'Illa Central podrien durar dos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.