Foment obre un concurs per posar a licitació l'estudi del disseny de la futura línia ferroviària orbital

El Ministeri de Foment ha anunciat l'obertura del concurs de licitació d'un estudi funcional de la línia orbital ferroviària de l'àrea metropolitana de Barcelona (LOF), que ha d'unir amb tren Vilanova i la Geltrú i Mataró, passant per ciutats com Vilafranca del Penedès, Granollers, Sabadell, Terrassa i Martorell. El document ha de servir per definir i valorar una proposta d'actuació per a la creació de la nova línia de rodalies. De fet, l'estudi funcional ha d'analitzar la situació de la xarxa de rodalies de Barcelona o ha d'incloure un ventall de possibles alternatives, una proposta d'actuacions i una anàlisi de la demanda de viatgers.

El concurs estarà obert del 26 de març al 26 de maig del 2010. I, un cop s'hagi adjudicat, el licitador guanyador tindrà un període de 24 mesos per a la redacció i presentació de l'estudi funcional, per al qual percebrà un import d'1,5 milions d'euros, finançats per fons europeus.

Segons el plec de condicions del concurs, l'estudi funcional de la línia orbital forma part de les tasques de l'administració de l'Estat per a la millora de la connectivitat dels sistemes de transport.

Des de Vilanova i la Geltrú, el regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, ha celebrat aquest primer pas en la possible creació del tren orbital pel que pot representar d'integració de l'actual línia de rodalies: «Aquesta és la principal virtut d'aquest estudi, ja que coincideix amb la demanda de l'Ajuntament de fer una anàlisi global de les rodalies i la nova línia per decidir com es relacionaran».

De fet, la voluntat del consistori local és que es valori la possibilitat que la nova línia ferroviària que passi per Vilanova pugui substituir l'actual, i s'eviti així que s'hagi de projectar el cobriment de la via del tren.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.