L'Estat adjudica per 54,7 milions, deu menys dels previstos, l'estació del sud de l'aeroport de Reus

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir l'adjudicació a l'empresa Ferrovial Agromán de les obres de la nova estació intermodal central del sud de l'aeroport de Reus, on s'uniran les línies del corredor mediterrani i d'alta velocitat Madrid-Barcelona. També hi podran arribar trens procedents de l'actual línia convencional de regionals Tarragona-Reus, gràcies a la connexió prevista –només possible en el sentit de circulació indicat– i a l'intercanviador d'amplades, que està projectat uns 500 metres abans d'entrar a l'estació, al sud, que també permetrà que trens d'alta velocitat puguin entrar a la capital per la línia d'ample ibèric. A més, l'estació es deixarà a punt per rebre «altres modes de transport previstos o en estudi», en referència al Tramcamp, a més, és clar, de busos i taxis.

El pressupost d'adjudicació puja a 54.733.766 euros, uns 9,5 milions menys que els 64 en què s'havia quantificat l'obra quan es va treure a licitació al juliol. Ja llavors es va dir, com així ha estat, que s'adjudicaria entre final del 2009 i principi del 2010. A més de la construcció de l'edifici –que serà «representatiu i contemporani» i que vol esdevenir un «punt de referència»– i el seu equipament interior, el projecte inclou la platja de vies d'ample europeu –n'hi haurà sis, dues de passants i quatre d'apartats–, marquesines i quatre andanes d'entre 226 metres de llarg –les exteriors, preferiblement per a regionals– i 400 metres –les interiors, en principi per a llarga distància–. A banda d'això, el projecte preveu l'accés viari que caldrà construir des de l'autovia T-11 –a l'altura de l'enllaç amb l'AP-7 aproximadament, equidistant de Reus i Tarragona– i la urbanització dels aparcaments, paral·lels a les andanes i de tot l'entorn, que també inclourà mesures contra l'impacte visual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.