Convoquen una manifestació a la cruïlla de Caldes per exigir la represa de les obres de l'N-II

Dissabte al matí tallaran el trànsit durant uns minuts com a mesura de pressió

Amb el lema Prou!! volem que s'acabin les obres de la Nacional. Ja tenen els nostres impostos, ara volem els nostres drets, els impulsors de la iniciativa pretenen fer sentir la veu dels usuaris de l'N-II dels pobles propers. La iniciativa va sorgir a Caldes, però s'ha convidat la resta de pobles de l'entorn a sumar-se a la protesta. De fet, en el cartell de la convocatòria s'esmenten Riudarenes, Riudellots, Sils, Vidreres i Vilobí d'Onyar. La idea de la convocatòria és aturar el trànsit durant uns minuts dissabte vinent al matí per fer sentir les seves demandes a les administracions.

Els organitzadors consideren insuficients els pegats que està duent a terme Foment actualment per millorar la seguretat del tram entre Caldes i Sils, i exigeixen la represa de les obres de desdoblament. L'encreuament de Caldes de Malavella és, sens dubte, el punt més conflictiu de tot el tram aturat i, tot i que ara s'hi està actuant, per la majoria dels usuaris a hores d'ara això ja no els serveix.

Xavier Tresserras, un dels impulsors de la protesta, va afirmar ahir que la iniciativa va sortir de la gent que «està farta de fer cues i passar penúries» per anar a Caldes, i que amb la idea es pretén «fer una mica de pressió a qui s'hagi de fer».

Tresserras va assenyalar que en principi només s'ha parlat de dur a terme aquesta protesta una vegada, tot i que no va descartar que més endavant se'n facin més si la gent ho acorda així dissabte vinent. També va comentar que no s'ha parlat de moment de crear cap plataforma o associació que faci de portaveu de les reclamacions dels usuaris, però va opinar que igualment segurament se'n parlarà durant la concentració del cap de setmana.

Suport d'alcaldes i partits

La iniciativa de la protesta ha sorgit de la societat civil, però hi ha jugat un paper important l'estructura comarcal d'Esquerra per difondre-la. A part d'Esquerra, altres partits hi donen suport. L'Ajuntament de Caldes oficialment se'n manté al marge i l'alcalde, Joan Colomer (PIC), no assistirà a l'acte. Tot i així, el grup de la PIC sí que hi dóna suport actiu i diversos regidors del govern hi assistiran. L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), per la seva part, va mostrar ahir el seu suport a la iniciativa, símptoma que «la gent està emprenyada». «Tot el que es pugui fer perquè se n'adoni qui se n'ha d'adonar, benvingut sigui», va assenyalar. Tot i així, Nogué no assistirà a la mobilització perquè aquell dia treballa. L'alcalde de Riudarenes, Narcís Colomé, també va mostrar el suport a la mobilització perquè el tema de l'N-II «és una vergonya». Colomé va assenyalar que «possiblement» hi assistirà, tot i que va mostrar-se en contra de tallar la carretera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.