Es preveu que d'aquí a tres anys la pista de l'aeroport serà 400 metres més llarga i tindrà una torre de control nova de l'aeroport de Girona

Seran les grans obres que s'engegaran un cop s'acabi el pàrquing i la terminal

Actualment, els treballs a l'aeroport es concentren en la construcció d'un edifici d'aparcament nou, situat al costat del que va entrar fa poc en servei just al davant de la terminal. Això representarà 1.800 places més, sumant un total de 5.000 places en tot l'aeroport. A més, també s'està duent a terme la remodelació de la terminal, que permetrà passar de tres a cinc les cintes d'entrega d'equipatges a la zona d'arribades, i de nou a quinze portes d'embarcament. «Això facilitarà l'operació de les companyies, i s'afegirà al que s'ha posat en servei aquest 2009: el PIF, el sistema ILS en categoria II/III per a les operacions en situacions climatològiques adverses o el nou aparcament», ha explicat Sala.

A partir d'aquí, els dos passos més importants seran la torre de control i l'ampliació de la pista, que es preveuen acabar en un màxim de tres anys. La torre de control canviarà l'emplaçament i se situarà a l'altre costat de la pista, i això facilitarà les condicions del control. Pel que fa a l'ampliació de la pista, serà de 400 metres i ara s'està estudiant com executar-la perquè afecti el mínim possible a les operacions del dia a dia. El director de l'aeroport ha explicat que amb aquesta obra l'aeroport podrà rebre qualsevol tipus d'avió. Quant al desenvolupament del pla director, Sala ha dit que segurament l'any que ve s'haurà de revisar, com es fa cada cinc anys. Ha assegurat que ja s'ha desenvolupat bona part de la feina prevista, i que s'haurà de veure quines seran les prioritats futures.

Els panells, en català

Des d'aquesta setmana, els panells informatius sobre els vols de sortida i arribada de l'aeroport de Girona ja inclouen també la informació en català. Fins ara els monitors, que estan repartits per tota la terminal, oferien la informació en castellà i anglès, i això va motivar la queixa de la Plataforma per la Llengua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.