Comencen els treballs per fer la rotonda de Llambilles, que ha de funcionar al juny

La totalitat de l'obra, que inclou la reurbanització del vial del polígon, s'acabarà a final d'any

Gairebé dos anys després que la Generalitat projectés fer la rotonda a Llambilles, ara sembla que comença a ser una realitat. La decisió de fer la rotonda es va prendre a mitjan 2008 i, inicialment, es preveia construir-la a començaments del 2009. Al final, l'obra es va adjudicar la tardor passada i ara s'inicien els preparatius per fer l'obra, la previsió de la qual és que duri deu mesos, amb la qual cosa no estarà acabada del tot fins a final d'any.

De tota manera, i per tal de minimitzar les importants cues de trànsit que es produeixen a l'estiu en els desplaçaments cap a la costa i a la inversa, les previsions són construir primer la rotonda i que estigui operativa a final de juny, segons va explicar l'alcalde del municipi, Josep Serra.

L'obra, adjudicada a l'empresa constructora Xavier Alsina, costara 1,9 milions d'euros. El projecte de la rotonda es completa amb la reurbanització del vial que passa pel polígon Les Conques i el veïnat de l'Estació, amb l'objectiu d'agilitzar el trànsit a la C-65 i minimitzar així les cues. A través de la rotonda també es podrà accedir cap al veïnat de Sant Cristòfol. Per agilitzar el trànsit per la C-65 el semàfor no permetrà els girs a l'esquerra, de manera que els conductors que vulguin entrar al nucli venint de Girona o anar a Fornells de la Selva venint de Cassà ho hauran de fer a través de la rotonda i del vial reurbanitzat. D'aquesta manera, el semàfor rebaixarà de tres a dos els torns i, per tant, es guanyarà temps i es reduiran les cues diàries que s'hi formen des de fa molt temps.

Cues i obres

L'alcalde, però, tem que durant les obres de construcció de la rotonda –sobretot els propers cinc mesos, abans que entri en servei– s'incrementin les cues que es produeixen en hores punta al matí i el vespre, per la coincidència de les dues coses. Amb tot, les previsions són que el trànsit pugui circular per la C-65 en els dos sentits de la via mentre durin les obres, afirma Josep Serra. «Serà un any de complicacions per al trànsit de la zona i també per als veïns que vulguin entrar i sortir del poble», augura l'alcalde.

I també un nou radar

A més de les obres a la C-65, la via tindrà també un radar de control de la velocitat, que tot just s'ha acabat d'instal·lar i que encara no està en funcionament. Les obres d'instal·lació del radar, situat en un tram de recta al davant del magatzem Friselva i apartat d'on es farà la rotonda, van començar l'estiu de l'any passat. En hores de cues, però, el radar estarà inutilitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.