Comencen les obres per reformar l'estació de tren de Badalona

Els treballs són previs als que l'any que ve han de fer accessible la instal·lació

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) –l'ens estatal que gestiona el manteniment de les estacions de tren– va iniciar ahir uns treballs a l'estació de Badalona que han d'optimitzar les prestacions i l'operativitat d'aquesta infraestructura i gestionar el trànsit ferroviari per aquesta parada amb motiu de la construcció del futur intercanviador de Rodalies Sagrera- Meridiana, a Barcelona. Aquest nucli de connexió ferroviària, les obres del qual podrien començar per Setmana Santa i durar força mesos, posarà en contacte viatgers de les línies 3, 4 i 7 de rodalies amb els de les línies 1, 5, 4 i 9 de metro, un fet que generarà un increment del trànsit de viatgers a l'estació de Badalona. És amb aquesta voluntat de modernització d'alguns elements d'infraestructura –que no influeixen tant directament en l'usuari– que des d'ara i durant aproximadament dos mesos s'executaran treballs com ara la prolongació de l'andana de la via 4 –la situada més en la banda de muntanya– fins fer que arribi als 200 metres, així com elevar-la perquè quedi a l'altura dels nous trens Civia. També es modificarà lleugerament el traçat de les vies 2 i 4 i s'adequaran els aparells de via, els sistemes d'electrificació i les instal·lacions de seguretat i comunicació. A més, es faran treballs complementaris de reposició de serveis malmesos i d'instal·lació de tancaments. Els primers treballs a l'estació, consisteixen, aquests dies, en el desmuntatge de la catenària de la via 4.

Treballs de nit

Adif ha anunciat que cap d'aquests treballs suposarà l'afectació del servei, que es desenvoluparà amb normalitat. Per garantir-ho, bona part d'aquestes intervencions es duran a terme de nit, durant les hores en què els combois no circulen. La inversió per aquest primer conjunt d'obres forma part dels 34 milions d'euros pressupostats per fer l'intercanviador barceloní. A aquests primers treballs a l'estació badalonina, les hauran de seguir les altres grans intervencions –el projecte s'ha d'adjudicar en breu–, que han de garantir que la parada sigui accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. Llavors, i amb una inversió de 4,2 milions d'euros, s'instal·laran escales mecàniques, es farà un pas subterrani amb ascensors i es crearà un recorregut guiat per a persones invidents, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.