Sitges invertirà un milió d'euros per arreglar el passeig de la Ribera

L'equip de govern local reduirà enguany l'espai ocupat pels vials i ampliarà les zones verdes i les voreres

La prohibició d'aparcar al passeig de la Ribera ha alliberat una gran part de l'espai de la via des del 2009: abans, les places per estacionar ocupaven fins a tres vials, a més dels dos carrils de circulació. Ara, l'Ajuntament planteja reduir l'asfalt per ampliar les voreres i les zones verdes i perllongar el passeig de terra fins a l'estàtua dedicada al Greco, situada enmig del carrer. El govern local (PSC i ICV) també impulsarà la renovació de les canalitzacions del subsòl a través de Sorea. L'Ajuntament aposta perquè pràcticament tota la zona tingui la mateixa altura.

Pla de jardineria

D'altra banda, els jardins del Vicentet canviaran d'aspecte, tenint en compte que es recol·locaran algunes de les seves palmeres al llarg del passeig. De fet, l'equip de govern està treballant en un pla de jardineria que tingui en compte «l'adequació del nou espai verd». A l'altura dels jardins també s'habilitarà una zona de càrrega i descàrrega.

L'equip de govern local disposa actualment d'un avantprojecte sobre l'adequació del passeig de la Ribera que «es continuarà treballant». Aquesta setmana, l'administració local ha presentat la proposta al fons estatal d'inversió local del 2010, del qual espera rebre 500.000 euros.

A banda d'aquesta quantitat, el consistori demanarà a Sorea que 300.000 euros de la seva inversió anual al municipi els destini a millorar les canalitzacions del passeig. Així mateix, l'Ajuntament preveu destinar al projecte uns 200.000 euros del romanent sobrant dels diversos projectes per fer noves zones de vianants al municipi, com el Cap de la Vila o el carrer de les Parellades, entre altres reformes. Quero calcula que abans de l'estiu començaran les obres al subsòl, amb la voluntat d'iniciar després les obres a l'exterior

El regidor de Mobilitat recalca que no es realitzarà cap «reforma integral» com la que, per exemple, s'ha executat al passeig de Sant Sebastià. «Estem en una època en què hem de ser curosos amb les inversions, i el passeig no el volem tocar gaire, la idea és fer-hi un canvi d'usos», explica Marc Quero. En aquest sentit, el responsable de Mobilitat de l'Ajuntament de Sitges apunta que es tracta d'un projecte «molt prudent i assenyat».

Un canvi curós

En el ple de dilluns, l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet (PSC), va assegurar que les obres al passeig «s'han de fer amb molta cura per no molestar ni els veïns ni l'activitat econòmica». Baijet va assegurar que per evitar aquestes molèsties, l'actuació s'haurà de fer «en dues fases». L'alcalde va referir-se al projecte arran els dubtes que van manifestar alguns grups de l'oposició sobre el futur del passeig, durant l'aprovació de la unitat gestora i de les instruccions de gestió del nou fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local, que ha d'«agilitzar» la presentació dels projectes del municipi al govern de l'Estat.

En la sessió plenària, tant Nou Horitzó com el PP van demanar a l'equip de govern que els diners destinats a la reordenació del passeig superin els 500.000 euros aportats pel fons estatal, amb l'objectiu que l'actuació sigui «digna de Sitges».

Prohibit aparcar

La prohibició d'aparcar al passeig de la Ribera des de finals de l'estiu del 2009 ha funcionat correctament, segons el regidor de Mobilitat de Sitges. En aquest sentit, Marc Quero sosté que tant el trasllat al passeig de les zones de càrrega i descàrrega del carrer de les Parellades –actualment en obres de reforma de la zona de vianants– com el fet que els vehicles dels veïns o els dels clients dels hotels del passeig puguin aturar-se durant deu minuts «ha estat molt positiu». L'Ajuntament de Sitges va posar en marxa la prohibició d'estacionar després de la festa major de Sant Bartomeu, a finals d'agost, dins el seu pla per retirar els cotxes del centre de la vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.