El transport públic de l'àrea de Barcelona perd un 2,2% d'usuaris

Els mitjans de transport públic inclosos en el sistema tarifari integrat han perdut un 2,2% de viatgers l'últim any. Si durant el 2008 es van fer 934,4 milions de viatges, l'any passat la xifra va davallar fins als 914 milions. Per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la pèrdua en el nombre d'usuaris s'explica per la crisi global, tot i això puntualitza que en el cas del transport públic no és tan important com ho és en altres mitjans com, per exemple, el cotxe. El metro és el transport públic que ha notat més el decrement del nombre de viatgers, ja que ha perdut un 3,9% d'usuaris. L'ATM justifica la pèrdua d'usuaris al metro per les afectacions en el servei a les línies 5 i 2 per les obres de millora.

Malgrat que, comparant les dades del 2007 i les del 2008, l'únic transport públic que perdia viatgers eren els autobusos de Barcelona, en l'últim any és un dels dos mitjans de transport que ha guanyat un 0,6% d'usuaris. El mitjà de transport públic amb més increment en el nombre d'usuaris, però, és el tramvia de Barcelona amb un 3,4% més de viatgers.

Protesta al metro

D'altra banda, ahir al matí alguns usuaris agrupats en diverses entitats socials van fer una protesta al metro per mostar el seu descontentament amb l'increment de tarifes d'aquest any, que en el cas de la T-10 d'una zona ha estat d'1,95%. La protesta va consistir a obrir els accessos d'unes 20 estacions de la xarxa de metro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.