El govern no farà més infraestructures de les que té previstes amb motiu dels Jocs d'hivern

El conseller Nadal i els sectors de l'esquí eviten concretar quantes instal·lacions esportives caldria construir per les olimpíades

Era inevitable que se'n parlés. De fet, en l'ordre del dia de la reunió d'ahir de la Taula de l'Esquí, una comissió mixta on hi són presents la Generalitat i els gestors de les estacions catalanes, estava previst fer una protocol·lària presentació del projecte. Els honors van anar a càrrec del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Carles Martí, i del regidor delegat d'Esports, Pere Alcober, que van llegir l'informe previ de la candidatura que avui es discutirà al ple municipal.

A la sortida de la trobada, el conseller Nadal va recalcar que la idea està en una fase molt embrionària i que, per tant, és agosarat parlar de detalls. En aquesta línia, va apuntar que el plantejament que es fa a aquestes altures és que la candidatura donarà cabuda a tot el Pirineu, incloent-hi les zones que estan més allunyades de Barcelona com ara la Vall d'Aran. Ara bé, també va deixar clar que això no implicarà que es planifiquin noves infraestructures. «No hi haurà una relació de causa efecte entre infraestructures i jocs», va garantir. O sigui, amb les que ja estan esbossades al Pacte Nacional, com la prolongació de l'N-230 fins a Sopeira o les obres previstes a l'Eix Pirinenc o a la Bonaigua, entre d'altres, ja es farà prou. També va explicitar que amb l'entrada en servei de l'aeroport d'Alguaire o les millores a la línia de tren de la Pobla queda coberta la quota del transport públic, un aspecte al qual el Comitè Olímpic Internacional dóna un valor capital.

En relació amb si el Pirineu català disposa ara mateix de totes les instal·lacions que demanen les autoritats olímpiques, ni Nadal ni el president d'honor de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí, Jesús Serra, van voler ser explícits. «Això és cosa de l'Ajuntament de Barcelona», va etzibar el conseller. Serra només va apuntar que pel que fa a estacions d'esquí alpí o nòrdic –«el més important»– no cal patir, ja que hi ha pistes homologades per triar i remenar. Però i de biatló, i de bobsleigh o de luge? Això, ara no toca.

Les estacions s'ofereixen

d. marín

A la trobada amb el govern, van assistir-hi representants de les estacions d'esquí alpí i nòrdic del Pirineu català, que van aprofitar per mostrar la seva disponibilitat a col·laborar amb la candidatura olímpica. «La idea ens fa molta il·lusió i hem aprofitat per posar-nos a la disposició de l'Ajuntament de Barcelona», va dir a la sortida de la reunió el conseller delegat de Boí-Taüll Resort i vicepresident primer de l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya, Jordi Sabaté. Durant la reunió no van rebre cap concreció de quines estacions d'esquí podrien ser les escollides per acollir les competicions si la candidatura arriba a bon port. Però també va quedar clar que, en principi, no n'hi ha cap de descartada. Ni tan sols les més allunyades de Barcelona. «Des del sector anem tots junts, és un procés que està obert i on creiem que tothom hi pot tenir un lloc», diu el conseller delegat de Boí-Taüll Resort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.