La Generalitat comença els treballs de construcció de l'eix diagonal entre Vilafranca i Vilanova

El tram nord, passat Vilafranca, s'iniciarà a l'abril, un cop s'adjudiqui el projecte

Les obres, visibles des de la mateixa C-15 al costat dret en direcció nord, tenen de moment dos punts operatius. El primer, situat just a l'encreuament amb l'autopista AP-7, on també s'estan fent les obres de construcció del peatge Vilafranca Centre –l'Ajuntament ha informat que ja s'estan executant els tres previstos per Abertis al municipi–, i l'altre, al terme municipal de Canyelles, on aquesta setmana s'han fet treballs previs per mesurar el terreny. A Vilafranca del Penedès també s'han fet aquests treballs i, a més, s'han col·locat diverses estaques metàl·liques al terra per marcar just a tocar del nou peatge Vilafranca Centre per on passarà l'autovia. El projecte d'execució de l'eix diagonal des de Vilafranca del Penedès fins a Vilanova i la Geltrú preveu la creació d'una autovia de dos carrils per cada sentit, la creació de ponts i túnels –un dels quals per foradar el Montgròs– i diverses actuacions per travessar la zona coneguda com dels Cinc Ponts a Vilafranca, el tram «més complicat» segons reconeixien abans-d'ahir fonts de l'Ajuntament de Vilafranca. En aquest municipi es preveu la construcció d'una variant al cantó est de la ciutat que evitarà que els vehicles hagin de travessar la ciutat per seguir en direcció nord, cap a Igualada. El conseller Joaquim Nadal va avançar el desembre passat, en una visita a Vilanova per participar en una sessió de debat organitzada per l'Adeg –l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès–, que les obres del tram penedesenc serien unes de les primeres a executar-se, que començarien a principi del 2010 i que es podrien enllestir en uns dos o tres anys.

Els propietaris dels terrenys entre Vilafranca i Canyelles ja van tancar a principi de gener les actes de les expropiacions.

El tram nord després de Vilafranca del Penedès en sentit Igualada va ser un dels primers de la zona a resoldre el tema de les expropiacions dels terrenys. Segons ha explicat aquesta setmana l'alcalde de Santa Fe del Penedès, Jordi Bosch, les actes d'expropiació es van signar el desembre passat i, segons ha informat la Generalitat, aviat es començarà a preparar el terreny per fer el nou tram. L'alcalde calcula que entre el març i l'abril hi haurà l'aprovació definitiva del projecte executiu i que a l'abril es començaran les obres.

Santa Fe del Penedès ha reclamat a la Generalitat que prevegi un accés al seu terme municipal de sortida de la C-15 en direcció a Vilafranca del Penedès, per accedir a la zona industrial, que aviat es construirà, i a les caves i cellers de la zona, així com també al nucli urbà de Santa Fe del Penedès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.