El Consell de Ministres aprova la cessió de l'N-II al Maresme a la Generalitat

El Consell de Ministres va aprovar ahir finalment la cessió a la Generalitat del tram de la carretera N-II al pas pel Maresme. Aquest tràmit tanca, doncs, definitivament el llarg procés perquè l'Estat deixés a les mans del govern català la gestió de la via entre Montgat i Tordera, un procés que va arribar al punt màxim amb la signatura de la cessió el desembre passat entre el ministre de Foment, José Blanco, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal.

El reial decret aprovat ahir pel consell de ministres també preveu el protocol per a la construcció d'una nova via alternativa a la carretera N-II «que permeti adequar aquesta carretera per evitar la congestió del trànsit comarcal i facilitar la connexió amb l'autopista C-32». Aquesta via alternativa –batejada ja amb el nom de ronda del Maresme– es preveu que estigui situada al costat de l'autopista i, segons va constatar un estudi de la Generalitat, és imprescindible per evitar que tant la C-32 com l'actual nacional quedin col·lapsades. El pressupost per a la nova infraestructura que ha de desenvolupar la Generalitat és de 400 milions d'euros, dels quals el Ministeri de Foment en va aportar 97,4 durant el 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.