L'Ajuntament de l'Escala «poleix» el passeig marítim en espera que arribi l'ajut de l'Estat per acabar-lo

Es traslladarà el carril bici a l'altre costat perquè no se circuli pel mig del passeig

La reforma del passeig marítim de l'Escala, que va fer el servei de Costes de l'Estat després que la llevantada el destruís, tenia prevista una segona fase que l'Ajuntament preveu que no es farà de manera immediata. Per això, mentre no arribi aquesta segona fase, el consistori escalenc farà unes reformes per millorar la imatge de la zona.

L'actuació més important serà el trasllat del carril bici, que només fa vuit mesos que es va adequar i pintar, perquè s'ha detectat que els ciclistes continuen circulant pel mig del passeig. Segons ha explicat l'alcalde, Estanis Puig, l'obra es va inaugurar de manera precipitada perquè ja havia arribat la temporada turística i s'havia hagut de fer amb urgència després del temporal, però ara s'ha vist que és millor situar el carril bici a l'altra banda. També es delimitarà millor perquè els cotxes no envaeixin l'espai que ocupa. A banda del carril, també es posarà mobiliari urbà nou –bancs i papereres– i s'asfaltarà el carrer, perquè les línies es confonen amb les que hi havia abans, sobretot quan plou.

L'obra té un pressupost de 150.000 euros i es farà abans de l'estiu.

L'estat de Montgó

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, va explicar aquestes millores durant l'últim ple, preguntat pel grup municipal de CiU sobre la partida de 150.000 euros que hi havia prevista. Convergència i Unió també va preguntar què passava amb el procés de participació ciutadana que s'havia fet, i l'alcalde va respondre que es farà servir per a la segona fase de la reforma del passeig. En el mateix ple, CiU també va preguntar sobre el mal estat del passeig de Montgó, afectat pel temporal. L'equip de govern assegura que està en bon estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.