Vilafranca millorarà l'entorn del cementiri amb els diners del fons estatal

L'equip de govern opta pels petits projectes per repartir els 3.230.000 euros que se li atorguen

«El criteri bàsic per escollir els projectes ha estat que afectés un sector ampli de la població ja que els fons ens ho permetien i per això s'ha triat fer projectes petits i dividir-los per àrees.» Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Aureli Ruiz, aquesta setmana a Ràdio Vilafranca, amb aquesta fórmula es confia cobrir les necessitats de la població en tots els àmbits. L'equip de govern ja ha oficialitzat l'entrega dels projectes que s'ha demanat i s'espera que siguin ratificats per iniciar la licitació de les obres. Entre els projectes destaca la millora de l'entorn del cementiri; la construcció dels vestidors del camp municipal de futbol, que utilitzen cada setmana unes 1.500 persones; l'ampliació de la llar d'infants Lola Anglada; les obres a l'Ateneu Municipal, per fer uns estudis per a Penedès TV; la supressió de barreres arquitectòniques; la cobertura d'una pista poliesportiva a l'escola Pau Boada, o la creació d'una xarxa de comunicacions Wi-Fi a preu reduït.

L'any passat l'equip de govern de Vilafranca, llavors el PSC, va rebre 6,5 milions d'euros i quasi la meitat –2.908.000 euros– es van destinar a la urbanització de l'avinguda de Barcelona, en el tram comprès entre l'antic pont del Carril i la rotonda de l'Esclat. El PSC va ser ahir el primer grup municipal a donar a conèixer la seva opinió sobre els projectes presentats precisament en aquest punt i va deixar clar el seu desacord amb les obres proposades.

L'equip de govern vilafranquí va declinar ahir fer cap tipus de comentari sobre els projectes que s'han presentat i sobre les crítiques del grup municipal del PSC fins que el govern de l'Estat aprovi les obres tal com s'han presentat i van anunciar una roda de premsa per presentar-les.

«Es perden possibilitats»

El cap del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, va criticar ahir els projectes que el consistori ha presentat al FEOSL «perquè, tot i que n'hi ha alguns que són positius, fan que Vilafranca del Penedès perdi possibilitats». Romero ho va explicar ahir al matí, rodejat de diversos regidors del grup municipal, en una de les places que s'han creat a tocar de l'avinguda de Barcelona gràcies al projecte que el govern anterior (PSC) va presentar per a l'anterior convocatòria del fons estatal. Per Francisco Romero, les obres de construcció dels accessos i el soterrament de les línies de serveis del futur tanatori que es preveu fer es podrien haver acordat amb la concessionària i les obres d'ampliació de la llar d'infants Lola Anglada es podrien haver substituït per la nova llar d'infants de Les Clotes, una de les peticions del PSC per aquesta convocatòria.

El cap de l'oposició va apuntar que amb els projectes que s'han presentat «es perden diners» i que s'ha desaprofitat l'oportunitat d'apostar per convertir l'edifici de l'antic Incavi en una residència sociosanitària. Romero va apuntar, però, la seva «valoració positiva» pels projectes que va fer l'Ajuntament l'any passat –quan el PSC governava–, que van generar més de 100 llocs de treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.