El tram de l'L9 a Badalona entrarà en funcionament a mitjan abril

El conseller Nadal ho avança en la presentació de les obres d'art instal·lades a les estacions de l'L9

Nadal no va posar una data exacta, però va avançar que l'entrada en funcionament del tram de l'L9 a Badalona –un ramal que en realitat s'ha batejat com a L10 i que donarà servei als barris amb més densitat de població de Badalona–, serà «pels volts de Setmana Santa». El conseller també va assegurar que la «connexió» amb la resta de xarxa del metro es farà «abans de l'estiu», quan entri en funcionament l'intercanviador de la Sagrera. «Abans de l'estiu estarem en condicions d'arribar a Sagrera-Meridiana i relligar les dues potes de Santa Coloma i de Badalona amb la xarxa de l'àrea urbana de Barcelona», va assegurar.

L'obertura del tram de l'L10, s'afegirà a l'entrada en funcionament a l'estiu de la prolongació de l'L2 entre Pep Ventura i el centre de Badalona. El conseller Nadal va confirmar que el perllongament de l'actual línia lila fins a l'Illa Central serà a l'estiu i Badalona aleshores «tindrà dues línies amb obra acabada», que milloraran la connexió de la ciutat.

Obres d'art al metro

El conseller va avançar la data d'entrada en funcionament de l'L10 durant la visita a les diverses intervencions artístiques que s'han realitzat a les cinc noves estacions de metro de l'L9 a Santa Coloma. Acompanyat per l'alcaldessa, Núria Parlon, i per altres representants polítics de la ciutat, el conseller va recórrer els passadissos on s'han col·locat algunes fotografies –de l'artista Montserrat Soto–, que recullen el moment de construcció d'aquesta infraestructura.

Fins al moment, s'han implantat quinze creacions més d'altres artistes a parades noves de metro i de Ferrocarrils de la Generalitat amb l'objectiu, segons el mateix Nadal, de «fusionar arquitectura, art i ciutadania».

Aquest projecte vol implicar el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), que formarà part de la comissió que decidirà quins artistes participaran en aquestes intervencions al transport públic. Es preveu que en les 52 estacions de l'L9 hi participin una trentena d'artistes. També està prevista la col·laboració de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, per deixar constància i testimoni de la complexitat geològica del subsòl de Barcelona.

Bona acollida

Nadal no es va estar de valorar el primer tram de la moderna L9, que ja fa dos mesos que està en funcionament a Santa Coloma. «Ha servit per posar a prova tots els sistemes informàtics, han donat un bon resultat, l'operador està content i els usuaris estan contents», va dir. L'alcaldessa, per la seva banda, va destacar la millora en la connexió de la ciutat. «Les noves estacions vertebren clarament la connexió entre els nostres barris.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.