La Diputació de Girona consensuarà avui una moció en què es mana la pressa a l'Estat per enllestir l'N-II

«Les obres de desdoblament de l'N-II s'han convertit en un autèntic despropòsit.» Ho diu el preàmbul d'una moció, impulsada pel grup de diputats de CiU –a l'oposició– i consensuada pels dos grups del govern –PSC i ERC–, que està previst que s'aprovi en el ple de la Diputació de Girona d'avui al migdia.

En la moció es mana la pressa a l'Estat perquè enllesteixi l'N-II, i és molt crítica amb el retard de les obres: «Les comarques gironines no poden esperar 20 anys entre l'inici dels estudis informatius i la finalització de les obres, i menys en actuacions de tanta importància social i econòmica com el desdoblament de l'N-II al seu pas per la nostra demarcació.» El preàmbul recorda els milers de conductors que circulen diàriament per l'N-II i que han d'afrontar les conseqüències del retard de les obres. Igualment, considera que es tracta d'una «obra vital que acumula més i més retards, incompliments per part de l'Estat, manca de dotacions pressupostàries suficients, molèsties excessives als usuaris i una alta sinistralitat; gairebé un terç de les víctimes mortals en accidents de trànsit de la demarcació».

En la moció s'insta el govern de l'Estat que reprengui de manera imminent les obres en els trams en què estan aturades; es requereix al govern espanyol que acceleri l'execució dels trams no iniciats; que garanteixi el pressupost necessari per finançar el desdoblament de la carretera N-II a les comarques gironines i que es comprometi a haver desdoblat totalment la carretera abans de l'any 2015.

Regularment, les institucions gironines aproven mocions per reclamar la urgència d'aquesta obra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.