Els alcaldes denuncien que no han estat prou informats i que s'han trobat molt sols

Cinquanta-sis alcaldes dels municipis afectats per la nevada del dia 8 de març del 2010 parlen dels problemes en què s'han vist implicats pel mal temps i la majoria coincideixen a dir que han estat desinformats i que han rebut poca ajuda de les institucions.

Estanis Puig (PSC) L'Escala

«Fecsa hauria d'haver estat més diligent»

L'alcalde de l'Escala considera que la situació ha estat excepcional i que des de l'Ajuntament i la gent del poble s'han abocat tots els recursos que tenien al seu abast. Un cop dit això, creu que aquest episodi ha posat en evidència la feblesa de la línia d'alta tensió i que Fecsa Endesa hauria d'haver estat més diligent. Espera que, a partir d'aquesta experiència, els responsables d'aquesta companyia elèctrica s'espavilin i posin al dia les instal·lacions.

Ricard Herrero (PSC). Santa Cristina d'Aro

«La gent està emprenyada i cremada»

L'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Ricard Herrero, va reconèixer ahir que la gent del seu municipi, com també d'altres de la comarca, està «emprenyada i cremada», després de quatre dies sense llum. Per ara, ha pogut frenar una tallada de la carretera C-31 d'alguns veïns. Per això, reclama una informació «fidedigna» per saber quan quedarà resolt i que no se segueixi angoixant de veure com són informats de dates que s'incompleixen una darrera l'altra.

Roser Bagué (Indep. ERC). La Tallada d'Empordà

«Ens deixen un generador per a quatre pobles»

L'alcaldessa de la Tallada d'Empordà, Roser Bagué, ha decidit adequar diverses instal·lacions de la Tallada per oferir aigua calenta per dutxar-se o escalfar menjar a la resta dels veïns del terme, ja que Endesa només deixarà un generador al nucli mare, deixant sense servei de fluid elèctric als altres tres nuclis del terme: Tor, Marenyà i Canet d'Empordà. «Molt malament», va sentenciar Bagué, que va assumir la situació amb resignació.

Joan Borrell (ERC) Cadaqués

«Cal un protocol per a pobles amb accés únic»

A la població de l'Alt Empordà ahir ja estava restablert en un cent per cent el subministrament elèctric. L'alcalde explica que sempre que hi ha hagut talls de llum Fecsa-Endesa els ha facilitat de seguida un generador per al geriàtric i un altre per al CAP. En aquest cas, però, «no ha estat així». La primera nit es pot disculpar –diu–, però la segona «ja és inadmissible». Es vol reunir amb la Generalitat per establir un protocol per a poblacions amb un sol accés, com ara Cadaqués.

REACCIONS DELS ALCALDES

J. ESTARRIOLA (ERC) FONTCOBERTA
Ben atesos.
«El servei d'emergències de la Generalitat va funcionar molt bé, ens van tenir informats des del primer moment i ens van recomanar l'evacuació de l'escola. D'altra banda, la gent de carreteres de la Diputació van ser aquí des del primer moment.»
JOAQUIM PAGÈS (PM) TORTELLÀ
Sense problemes.
«Sortosament, i a diferència d'altres pobles de la comarca, ens va nevar poc i els serveis van funcionar gairebé amb tota normalitat. Els empleats de la Diputació van passar a tirar sal a la carretera per evitar la glaçada.»
MIQUEL NOGUER (CiU) BANYOLES
Tots sols.
«Ningú del Departament d'Interior de la Generalitat es va posar en contacte amb nosaltres. Tot el dispositiu el vam organitzar a l'Ajuntament. Sí que vam estar en contacte amb el Departament d'Educació per coordinar el tema de les escoles»
NARCÍS RIBES (CM-AM) MONTAGUT I OIX
Correcte.
«Aquí, la nevada no va ser extraordinària, va ser una de tantes. No vam rebre instruccions, però cada administració ha fet el que li tocava i ha sortit bé. Hi ha el problema de fons de les condicions en el món rural, que són molt millorables i que algun dia caldrà afrontar».
D. ROVIROLA (CiU) VILADEMULS.
Ahir s'hi van posar.
«Ahir van venir a netejar carreteres i a obrir camins, que estaven molt malament. Però a l'Ajuntament hem trobat a faltar alguna trucada de la Generalitat interessant-se per com es trobava el poble.»
ROSA TEIXIDOR (ERC) ESPONELLÀ
Hem estat oblidats.
«Ningú del govern de la Generalitat ens ha trucat, ni tan sols des del servei d'emergències. Han netejat la carretera principal, però les vies locals les hem hagut d'obrir els veïns. La companyia elèctrica Fecsa Endesa ha mantingut Vilert sense llum fins ahir al vespre.»
Jordi Cabezas (CiU) La Jonquera

«S'han d'habilitar línies d'ajuda especials»

L'alcalde de la Jonquera reclama a la Generalitat que posi en marxa unes línies d'ajuda econòmiques especials per als ajuntaments per compensar les despeses extraordinàries que els ha representat fer front a les conseqüències del temporal. Qualifica de «desastrosa» la gestió del subministrament elèctric i valora positivament el contacte permanent amb Interior i Governació i l'actuació de totes les forces i cossos de seguretat, de la Creu Roja i dels veïns.

Antoni Vega (PSC) Portbou

«Fecsa ens ha mentit i volem denunciar-la»

L'alcalde de Portbou creu que el més remarcable d'aquesta situació d'emergència ha estat l'actuació «desastrosa» de Fecsa Endesa. Se sent enganyat per la companyia perquè li van prometre que ahir arribarien al poble tres generadors, cosa que no s'ha complert. «Tirarem endavant una denúncia contra aquesta companyia i m'agradaria que fos de forma conjunta amb els alcaldes d'altres pobles de la comarca», va manifestar.

Xavier Soy (CiU). Bescanó

«Ens hem sentit sols i abandonats»

«Ens hem sentit sols i abandonats.» Així de contundent es mostrava l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, sobre les sensacions que havia tingut aquests dies arran de la nevada. Admetia que el primer sentiment que li aflorava era «d'impotència» i l'angoixa de no poder respondre les preguntes dels veïns de quan tornarà la llum. Considera que la Generalitat s'havia d'haver posat en contacte amb ells i afirma: «He trobat a faltar el meu govern.»

Fermí Santamaria (CiU). Llagostera

«Ningú ens ha preguntat què necessitàvem»

Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera, es mostrava molt molest amb el govern de la Generalitat. «Tres dies després ningú ens ha trucat per saber què necessitàvem», assegurava, i també que han trobat «a faltar més que mai el suport del govern». Admet que com a municipi s'han sentit «marginats» i «desemparats». Tot i el complicat panorama que encara ahir tenia el municipi, Santamaria destaca l'ajuda de molts voluntaris per normalitzar la situació.

Jordi Roure (ERC) Alcalde de Cabanes

«Les coses estan massa centralitzades»

Al nucli urbà ja hi ha corrent elèctric, tot i que encara queden zones del municipi que no en tenen. L'alcalde es queixa de la falta d'informació del territori per part de les administracions. «Està tot massa centralitzat i després no saben quin territori trepitgen», diu. Com a exemple esmenta que va rebre una trucada per informar-lo que li feien arribar un generador elèctric per al geriàtric. El problema és que a Cabanes no hi ha geriàtric.

Àngel Posas (ISM-PM) Sant Miquel de Fluvià

«Ja fa 76 hores que estem sense llum»

La companyia Fecsa-Endesa els va dir que ahir mateix els solucionaria el problema. L'alcalde, però, es mostrava escèptic a mitja tarda. «No he vist cap moviment i, a hores d'ara, ja no me'ls crec», es lamentava. El mateix Ajuntament va haver de llogar un generador per poder portar aigua a les cases. També explica que no ha rebut cap ajuda de les institucions, tot i que el poble va acollir i donar menjar a 300 persones que van quedar atrapades en dos trens.

Josep Sala (CiU). Forallac

«Nosaltres ens ho hem fet tot sols»

Josep Sala troba a faltar informació sobretot de cara a la gent. Afirma que s'ha sentit ignorat i que els alcaldes necessiten saber la veritat. Hi afegeix que «si són cinc dies, són cinc dies; si ho saps, et pots espavilar». Després de dues nits sense dormir, està bé «saber que hi ha gent que fa dos dies que no veus que estan bé». També diu contundentment que hi ha una cosa clara: «Ningú ha trucat per dir: ‘estàs bé?'», sigui qui sigui, amb referència a les institucions.

Sergi Sabrià (ERC). Palafrugell

«Ens hem barallat amb tothom»

L'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, va dir que el 92% dels vilatans ja tenen llum. «Queden caps i puntes», va dir l'alcalde. Però va reconèixer que el fet d'obtenir llum, com també sal per tirar pels carrers, ha estat després de «barallar-nos amb tothom». Sabrià va recordar que els primers dies s'ho van haver de fer sols, treien tots els mitjans de maquinària que van trobar pel poble, fossin motoserres o màquines per treure la neu.

Marta Payeró (ERC). Verges

«Tot és caòtic. Sort que la gent es conforma»

L'alcaldessa de Verges, Marta Payeró, va reconèixer que la cosa està igual que dilluns, sense llum. En vista del caos existent, després de quatre dies, sembla que entre ahir i avui tindran fluid elèctric. «Tot és caòtic», va dir l'alcaldessa, si bé va manifestar que els veïns «es conformen». «És molt desesperant», va sentenciar Payeró, que creu que les companyies, que cobren religiosament, haurien de respondre més eficaçment.

Antoni Solà (CiU). Santa Coloma de Farners

«S'ha trobat a faltar més coordinació»

L'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà (CiU), diu que ha estat als ajuntaments a qui els ha tocat «treure les castanyes del foc», tot i que ho considera lògic perquè diu: «Som els qui estem a primera línia.» Diu també que està convençut que s'ha trobat a faltar més coordinació entre ajuntaments i administracions superiors. Ahir hi havia un 30 per cent del poble sense llum, mentre que dimecres n'hi havia un deu per cent. «Anem enrere», lamenta.

Jordi Noguer (CiU). Sant Gregori

«El restabliment de la llum és massa lent»

Noguer expressa la seva «disconformitat per la lentitud en el restabliment del subministrament elèctric» a Sant Gregori. L'alcalde expressa també la seva preocupació pel fet que encara no hi hagi llum en algunes zones de Sant Gregori, una situació que afecta «uns 500 abonats». Jordi Noguer explica que l'Ajuntament ha posat «a disposició dels afectats les instal·lacions del pavelló municipal, perquè la gent pugui dutxar-se amb aigua calenta».

Iolanda Pineda (PSC). Salt

«Hi ha hagut massa desinformació»

L'alcaldessa de Salt remarca l'excepcionalitat de la situació i puntualitza que, «malgrat tot, Salt ha tingut més sort que altres poblacions pel que fa als talls de llum». Segons Pineda, una part del poble va estar sense llum fins dimarts a la nit, i una altra fins dimecres. Considera que hi ha hagut descoordinació i desinformació. «El primer contacte que vam tenir amb Fecsa va ser per correu electrònic perquè per telèfon no era possible», explica.

Lluís Sais (ERC). La Bisbal d'Empordà

«Tot s'ha fet amb recursos municipals»

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, explicava ahir: «Aquesta és una situació que ens supera a tots.» Diu que a la Bisbal la brigada i la policia local van estar treballant, sols, durant 48 hores seguides. Lluís Sais és del parer que, en aquesta situació, «tothom ha de sortir al carrer». Sais considera que «els serveis d'emergències han de funcionar» i «no ho he vist», diu. Afegeix que «tot s'ha fet amb recursos municipals».

Pere Albó (PSC). Sant Feliu de Guíxols

«La ciutat ha estat molt generosa»

«Vaig tenir la sort de poder parlar amb Fecsa Endesa, que l'endemà ja buscaven generadors, però tardaven molt a venir.» Segons l'alcalde de Salt Feliu, «la ciutat ha estat molt generosa», perquè «tothom es venia a oferir». Explica que hi ha 17 generadors que cobreixen la meitat de la població, però «s'ha de cobrir el 100%», tot i que, a part del problema dels generadors, «hi ha el problema dels operaris que els han de connectar», que no ho pot fer tothom.

REACCIONS DELS ALCALDES

NARCÍS COLOMER (CiU) RIUDARENES
«No informen de res.»
«N'estic fins als nassos.» Així de contundent es manifesta l'alcalde arran de la manca d'informació de les companyies elèctriques. Ahir ja només quedaven algunes cases de pagès on encara no s'havia restablert el servei. Explica que Fecsa Endesa no li deia res de clar «i a més enganyen».
MARTÍ ARMADÀ (ERC) VILABERTRAN
Manca d'inversions.
Armadà afirma que calen més inversions i modificar les normatives. «No pot ser que al Ripollès no caigui ni una torre i aquí haguem de patir aquest desastre», afirma. Segons ell, la Generalitat hauria de ser més exigent amb les companyies elèctriques i obligar-los a fer les coses més fortes. Ahir ja tenien llum a tots els punts de la població.
F. VENTALLÓ (EPM) SAUS, CAMALLERA I LLAMPAIES
Línia soterrada.
Ahir es va restablir la llum després de 60 hores a les fosques. L'alcalde diu que el que ha passat el reafirma en la seva convicció que la línia d'alta tensió ha de ser soterrada. Diu que les prediccions han estat nefastes i lamenta les males condicions amb què han hagut de treballar els homes que intenten restablir la línia.
JOAN VIA (PSC) FORTIÀ
«Cap problema.»
Per l'alcalde del PSC de la població de l'Alt Empordà la cosa va anar gairebé com una seda. Explica que dimarts al migdia Fecsa Endesa ja els va restablir tot el servei, i que no té res a dir-ne. Quant als Mossos i Interior, assegura que des d'un primer moment «trucaven molt sovint per demanar-nos si necessitàvem alguna cosa».
CARLES ÀLVAREZ (CiU) VILAMALLA
Milers de camions.
Aquesta població de l'Alt Empordà va ser de les afortunades on es va restablir la llum el mateix dimarts. L'alcalde diu que no té cap queixa de les companyies. Potser hi té a veure que és un dels llocs on van a parar els camions quan se'ls ha de desviar de l'autopista. Gairebé es va omplir l'aparcament que tenen per a prop de 3.000 camions.
Xavier Crespo (CiU). Lloret de Mar

«L'exèrcit hauria d'haver arribat a Lloret»

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), va assenyalar ahir que «l'exèrcit hauria d'haver arribat» al seu municipi, on ahir encara hi havia gent aïllada. Crespo va criticar que el convoquessin a la reunió d'alcaldes de la Selva a Santa Coloma. «Qui vulgui ajudar Lloret que no convoqui reunions i que enviï ajuda», va remarcar. «Fins avui hi ha hagut una mancança de recursos importants per part del govern català», va sentenciar.

REACCIONS DELS ALCALDES

N. DEUSEDAS (CiU) PALAU-SAVERDERA
Abandonats.
Moltes paraules però pocs fets. Així és com resumeix Deusedas el tracte que han rebut de la Generalitat i Fecsa arran del temporal. Afirma, a més, que els plans d'emergència no serveixen per a res i lamenta que les lleis es facin a Barcelona i que en situacions d'emergència siguin els alcaldes els que hagin de respondre davant dels veïns.
ALFONS QUERA (ERC) AGULLANA
Manca d'inversió.
Felicita la Diputació de Girona per la seva intervenció a l'hora de netejar de neu les carreteres. I assegura que és lamentable que, en ple segle XXI, hagi fallat com ho ha fet el subministrament de corrent elèctric. I atribueix els problemes a una falta d'inversió en els darrers anys de Fecsa en el manteniment de la xarxa.
LLUÍS BOSCH (PSC) COLERA
Servei deficient.
Es mostra satisfet amb la resposta rebuda de la Generalitat. «Hem estat en tot moment informats i en contacte», assegura. I afegeix que la seva única queixa com a alcalde, que reconeix que és «malaltissa», és en contra de Fecsa Endesa. «El servei ha estat molt deficient», afirma. «Fins dijous no hem tingut llum al 100% del poble», indica.
C. CANTENYS (PSC) VILAFANT
Revisió dels plans.
Explica que a àmbit municipal no han tingut gaires problemes per la implicació dels veïns. Però com a presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà afirma que aquesta situació ha posat en relleu que els plans d'emergència, que es fonamenten en la comunicació i la mobilitat, no han funcionat i que, per tant, s'han de revisar.
PERE VILA (CiU) LLANÇÀ
Manca de recursos.
Ha trobat a faltar, per part de la Generalitat, més recursos. «Ens hem hagut d'espavila sols, sense cap tipus d'ajuda», es lamenta. I pel que fa a l'actuació de Fecsa Endesa, diu que és un escàndol que fins ahir no es restablís el corrent elèctric a tot el poble. Si des del Consell Comarcal es promou una denúncia, està disposat a afegir-s'hi.
FRANCESC XAVIER CASANOVAS (CiU) SANT ANDREU SALOU
Se senten enganyats.
Ahir continuaven sense llum en tot el poble. L'alcalde diu que se senten enganyats per la companyia Fecsa Endesa, perquè les poques explicacions que els donen, a més, no s'ajusten a la realitat. Reconeix que les circumstàncies són excepcionals, però «falta molta més informació», diu l'alcalde.
Anna Pagans (PSC). Girona

«Caldria més manteniment de les línies»

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, opina que els dos dies i mig que alguns barris han passat sense llum podrien haver-se reduït «si es fes més manteniment de les línies». Assegura que en el seu cas el contacte amb l'empresa ha estat «constant» i que han mantingut un «tracte correcte». Pagans fa una valoració positiva del pla d'emergència del consistori i de la gran dedicació de regidors i brigades municipals aquests dies després de la nevada.

Carles Casanova (ERC). Cassà de la Selva

«Estem preocupats pels que encara no tenen llum»

Casanova manifesta la seva preocupació «pels veïns que encara no tenen llum». Reclama solucions i expressa la seva «indignació per la falta d'informació que hem patit per part de la companyia elèctrica». L'alcalde manifesta la seva incredulitat pel fet que «el Centre d'Emergències de Catalunya estableixi unes prioritats i que Fecsa n'estableixi unes altres de diferents». Es queixa també de l'alt grau de descoordinació que hi ha hagut.

Dolors Padilla (PSC). Castell-Platja d'Aro

«La companyia elèctrica no ha complert»

L'alcaldessa de Castell-Platja d'Aro dóna un missatge curt i clar: «la companyia de subministrament elèctric no ha complert cap dels compromisos que ens ha fet fins ara.» Segons l'alcaldessa, «la descoordinació de la companyia és absoluta». També es queixa de la manca d'informació per part de la companyia. En aquest sentit, reclama que «els responsables de la companyia vinguin a donar la cara» i «a donar explicacions».

Josep López (PSC). Ullà

«Està tot molt fotut»

L'alcalde d'Ullà, Josep López, va reconèixer que el nucli d'Ullà ja té llum des de dimecres, però que encara es troba a les fosques el barri de la Roqueta, on viu la majoria de la població, unes 600 persones, que, a més, són majoritàriament famílies de pocs recursos. López creu que el panorama actual, després de quatre dies, està «molt fotut», i més quan considera que s'han deixat als alcaldes sols, ja que no han estat correctament informats.

REACCIONS DELS ALCALDES

MARTÍ NOGUÉ (IdS-PM) SILS
Sort dels voluntaris.
L'alcalde lamenta, com quasi tots, que no van rebre cap informació per part de les companyies elèctriques i que la llum ha anat tornant a poc a poc. Actualment encara hi ha algunes zones apartades que no en tenen. Diu que van tenir sort de la mobilització dels voluntaris.
R. ZAMORANO (ERC) ARBÚCIES
Telefonia precària.
Zamorano diu que aquesta nevada ha de posar sobre la taula qüestions com el nivell d'exigència a grans empreses. Lamenta que a les centrals de telefonia no se'ls exigeixi tenir un generador a partir de cert nombre d'abonats. Ahir només quedaven punts aïllats a les fosques.
JOSEP M. BAGOT (ERC) RIELLS I VIABREA
Situació solucionada.
Ahir la situació estava normalitzada al cent per cent, segons explicava l'alcalde. Diu que és conscient que el govern no pot tenir la culpa de tot, però lamenta que ha mancat molta informació. Creu que amb una MAT soterrada la situació no s'hauria produït.
JORDI PORTA (CiU) MASSANES
Els ajuntaments sols.
Ahir a la tarda l'alcalde explicava que encara els quedava una urbanització i un barri apartat sense llum. Es queixa de no haver rebut cap mena d'ajuda de les administracions i que la desinformació «ha estat total». «Els ajuntaments ens hem hagut d'espavilar sols», diu.

REACCIONS DELS ALCALDES

GABRIEL CASAS (CiU) FORNELLS DE LA SELVA
Descoordinació.
L'alcalde de Fornells es queixa de la «descoordinació i manca d'informació» d'aquests dies. Lamenta que s'han hagut d'espavilar com han pogut i que no han rebut suport en els problemes que sorgien. També està preocupat per la despesa econòmica que suposarà tot plegat.
NARCÍS CASASSA (PSC) SANT JULIÀ DE RAMIS
Informació poc clara.
Casassa creu que allò que depenia del consistori «ha funcionat prou bé», en canvi, admet que el principal problema era que la informació de Fecsa Endesa «era poc clara». Critica «la reacció tan lenta» i la «sensació de desemparament» que han sentit.
JOAQUIM CUFÍ (ERC) QUART
Impotència.
«Impotència per no resoldre els problemes.» Aquesta és la sensació de Cufí, que també critica la descoordinació i la falta d'informació durant el temporal. «Hauríem de donar el mateix tracte a Fecsa Endesa que el que ens dóna als clients quan deixem de pagar un rebut de la llum», afirmava.
JOSEP SERRA (CiU) LLAMBILLES
Cap solució.
Tres dies sense llum feien que Serra admetés «la impotència» per intentar resoldre-ho. Lamenta que «ningú doni cap solució ni posi un termini per resoldre-ho» i diu que no veuen el final. Critica que no s'hagin «dignat a saber» què necessiten i agraeix l'ajuda dels veïns per arreglar camins.
JOAQUIM MATEU (PIA) AIGUAVIVA
Desastre.
Les sensacions de Mateu són d'«impotència i indignació» pel retard en el restabliment de la llum, i sobretot pel fet que en zones com el sector industrial i residencial de Mas Aliu continuïn sense. L'alcalde diu que la companyia no els dóna solucions, i qualifica la situació de «desastre».
LLUÍS FREIXAS (CiU) CAMPLLONG
Falta d'informació.
Freixas es mostra indignat pel tracte rebut de Fecsa. Considera que és inadmissible que des de l'elèctrica «expliquin històries» als alcaldes. Reclama que un tècnic de Fecsa avaluï la situació real des del poble. «Si no són capaços de gestionar la situació hauríem de canviar de gestors.»

REACCIONS DELS ALCALDES

R. GUIRADO (IC-EV) VALL-LLOBREGA
Arbrat.
«El més dolent ve ara, amb els arbres tombats. Farem una crida a la gent per buscar voluntaris per treure els arbres i millorar així els accessos a tot el terme, una acció que ja va servir abans, en la retirada de la neu, ja que no hem rebut cap ajuda externa per fer-ho.»
JORDI SOLER (CiU) CALONGE
Previsió?
«No pot ser manca de previsió, ja que des de divendres els serveis municipals ja estaven a punt arran de les previsions anunciades. No va trucar ningú de la Generalitat fins dimecres a la tarda, 48 hores després de la nevada, i va ser en Boada per veure com estava. Hem estat deixats de la mà de Déu.»
JOSEP M. RUFÍ (ERC) TORROELLA DE MONTGRÍ
No al 100%.
«Cada dia que passa estem una mica millor, però no tenim el 100% de la cobertura del municipi. Crec que la normalitat no l'aconseguirem fins a acabar la setmana. Un cop tinguem subministrament a tot el terme, després ja decidirem quines accions prenem.»
JORDI DALMASES (Ind.) RUPIÀ
Gent gran.
«Comencem a estar ben fumuts. Des de dilluns que no tenim pas llum a tot el municipi. Ara, els d'Endesa, diuen que ens portaran un generador; segurament aquesta mateixa tarda [ahir per al lector]. Pensa que al poble hi tenim molta gent gran, molts dels quals tenen alguna malaltia.»
JOAQUIM SABRIÀ (ERC) PARLAVÀ
Bona voluntat.
«Des del primer moment, la gent s'ha abocat a ajudar, ja fos portant mantes o netejant camins o estirant cotxes. Avui [ahir] ja comença a haver-hi llum, amb generadors. I anirem fent ponts fins a arribar a tot el poble. Sense generadors no tindríem llum fins d'aquí a 15 dies, perquè està tot trinxat.»
ALBERT BOSCH (CiU) GUALTA
Indignació.
«Vam ser dels primers a netejar els carrers i dimecres vam assegurar l'aigua potable. El pitjor és la llum. Els veïns estan indignats. Encara que la responsabilitat és de la companyia, sempre reclamen a l'Ajuntament. Esperem que arribi aquesta nit [ahir per al lector].»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.