Els alcaldes del Gironès exigeixen responsabilitats

Volen que les elèctriques assumeixin les conseqüències de la falta de llum

Els alcaldes van expressar el seu malestar per la situació que es va viure durant la nevada i en els dies posteriors. Van demanar que les empreses subministradores restableixin de manera urgent els serveis i que es comprometin a adoptar mesures per assegurar el manteniment de qualitat de la xarxa elèctrica. Els alcaldes van acordar també estudiar mecanismes de coordinació entre els ens locals per tal de millorar les actuacions en casos d'excepcionalitat. Mentrestant, les nevades continuen comportant conseqüències. A Cassà, la Fira de la Caça i la Pesca, que diumenge s'havia d'instal·lar al parc de l'Estació, finalment s'instal·larà a la zona del pavelló polivalent. I ahir, l'associació de veïns de Juià va desconvocar la concentració de protesta perquè ja havia tornat la llum. A Girona, la neu va provocar que s'esllavissés el talús a tocar de les obres de la nova grada del camp de futbol de Montilivi. Els responsables municipals asseguren que aquest contratemps no ha de fer endarrerir l'obra.

Ara, el perill és als boscos

j.n

L'Ajuntament de Sant Gregori ha demanat al Departament de Medi Ambient que s'ampliï el termini per poder fer foc al bosc –que ha d'acabar el 14 de març– a causa de la gran quantitat d'arbres i branques que van caure amb la nevada de dilluns passat. En un comunicat, l'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer, demana al departament l'ampliació del termini de crema a fi que els propietaris «puguin realitzar la neteja de boscos i evitar possibles incendis en l'època estival». En el mateix sentit es manifestava ahir l'alcalde d'Aiguaviva, Joaquim Mateu, que avisava del problema que suposa la massa forestal que ha quedat al boscos, la qual defineix d'«autèntic polvorí» quan arribin les calors de l'estiu. Mateu va explicar que al seu municipi queden una vintena de masies sense llum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.