Infraestructures

Tarragona celebrarà, del 10 al 15 de maig, una convenció per debatre sobre el model ferroviari

L'Ajuntament de Tarragona ha convocat una convenció per debatre el model ferroviari de la ciutat, amb la implicació d'experts, assessors externs, representants de Foment, del port i la química tarragonina, sindicats i veïns. Les conclusions que s'extreguin d'aquesta convenció, que es farà del 10 al 15 de maig, seran aprovades per tots els grups municipals per ple extraordinari. La raó per la qual s'ha convocat per d'aquí a un mes és perquè es vol que l'acord que es consensuï s'incorpori al pla director de la Generalitat. De fet, segons va explicar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el document, que servirà com a punt de partida, serà l'esborrany actual del pla director del Camp.

Pla de plans, a la tardor

A part d'aquest acte públic, la junta de portaveus d'ahir també va posar fil a l'agulla al pla estratègic Tarragona 2022, el full de ruta de la ciutat anunciat per Ballesteros durant la conferència sobre l'estat de la ciutat del gener, que se sotmetrà a un procés participatiu. Hi haurà un grup impulsor i es constituiran tot un seguit de ponències. A part, en un parell de setmanes el consistori adjudicarà bona part del treball tècnic a dues empreses especialitzades, tal com es va fer per a l'Agenda 21. Ballesteros va explicar que la previsió és que el pla estigui llest a la tardor i que pivotarà sobre tres eixos bàsics: l'urbanisme, el model econòmic local i regional, i el model social. El resultat final serà un únic document que englobarà els 14 plans estratègics que conviuen a la ciutat. D'altra banda, tots els grups municipals ja tenen el dossier amb l'informe tècnic i jurídic que acompanyen les al·legacions en defensa de Tarragona que va exposar Ballesteros al Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.