Ryanair torna els diners o canvia la data dels vols cancel·lats pel volcà d'Islàndia

La companyia va haver de suspendre ahir 28 vols, tots els previstos cap al nord d'Europa

De calma i, sobretot, de molta paciència era l'ambient que es respirava ahir a l'aeroport de Girona, després que es cancel·lessin un total de 28 vols previstos cap al nord d'Europa, especialment a Londres. Els passatgers que van quedar penjats a l'aeroport sense possibilitats d'arribar a la seva destinació estaven conformats pel fet que les cancel·lacions, en aquest cas, obeïen a una causa de força major. Això no evitava, però, que les cues anessin augmentant a mesura que passava el dia davant els taulells de Ryanair. Centenars de persones demanaven una solució o bé una resposta. El personal atenia amb la mateixa paciència cas per cas i els oferia dues opcions, o bé tornar-los l'import del bitllet o bé canviar la reserva de vol de data. El problema era l'acumulació i, per tant, a mesura que augmentava la cua també augmentava la llargada del termini del vol per arribar a casa.

A diferència d'altres casos d'anul·lacions, en aquest cas els empleats de la companyia aèria estaven ben organitzats per atendre els centenars de reclamacions. Nois i noies acreditats voltaven constantment per les cues demanant quines eren les destinacions de vol o de quina reclamació es tractava per adreçar-los a la taquilla on serien atesos. La part de l'aeroport més tranquil·la era, òbviament, la de les arribades. Es van suspendre 23 vols que ahir havien d'aterrar a l'aeroport de Girona. De fet, l'idioma més sentit a la zona d'arribades era l'italià. Només funcionaven amb normalitat els vols que anaven o venien d'Itàlia, França o Brussel·les, a part dels interestatals.

(Més informació, a la plana 29)

La cara i la creu

Si bé la decepció resignada era la tònica general que imperava entre els usuaris de l'aeroport de Girona ahir, també hi havia qui en va sortir prou content. Aquest, per exemple, és el cas d'una parella jove que havia reservat per internet un vol tancat de divendres a diumenge per viatjar a Londres. L'alternativa que la companyia els va oferir al retorn dels diners va consistir a traslladar les dates a la setmana vinent, i a més permetre'ls l'opció de tornar el dimarts si volien estar dos dies més a la capital britànica. Ho van acceptar de seguida. L'exemple de la creu el pot ben representar una parella anglesa que abans-d'ahir havia de volar de Sevilla a Girona per tornar ahir a Londres. Dijous, des de Sevilla, no sols no se'ls va permetre volar fins a Girona, sinó que els agents de seguretat els van fer fora de les instal·lacions de l'aeroport a les dues de la matinada i van haver de passar la nit a la vorera. Al matí van poder volar fins a Girona, i prou. Avui dormen a l'aeroport de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.