Infraestructures

CiU de Cerdanyola acusa ICV d'actuar amb presses en la passera sobre el riu

CiU de Cerdanyola, exsoci de govern d'ICV i ara a l'executiu amb el PSC, va aclarir ahir que sempre s'havia pronunciat en contra de la construcció d'una passera sobre el riu Sec, a la zona de les Acàcies, abans d'iniciar la resta de treballs per millorar el pas del riu pel centre del municipi com, per exemple, la millora de la qualitat de l'aigua i l'adequació de la llera del riu, «actuacions que encara no estan resoltes», segons diu el president de CDC a Cerdanyola, Marc Costa. El convergent va explicar que el projecte s'havia portat a terme directament des de l'àrea de Projectes Estratègics, a mans d'ICV. Costa admet que, de fet, aquest era un dels projectes que, conjuntament amb la creació d'una ARE, ja van dividir els llavors socis del govern. Segons Costa, aquestes presses per fer la passera van provocar que el projecte no es fes bé, com ara han constatat els tècnics, i que hi hagi errors de càlcul com ara el detectat la setmana passada i que va obligar l'actual govern (PSC i CiU) a aturar les obres a causa del risc d'inundabilitat que comporta la construcció de la passera un metre més avall del que marca la normativa. «Es va voler començar la casa per la teulada», diu.

Costa assegura que ara el seu partit, a diferència del que va passar amb el govern anterior, ha estat informat en tot moment. L'Agència Catalana de l'Aigua s'ha compromès a revisar el projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.